Lidosta «Rīga» sešos mēnešos apkalpojusi 40 000 ar prezidentūru saistītu pasažieru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Starptautiskā lidosta «Rīga» aizvadītās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā apkalpojusi 40 tūkstošus ar prezidentūru saistītu pasažieru, pastāstīja lidostas pārstāve Santa Auguste.

«No pirmajā pusgadā apkalpoto pasažieru skaita uz Latvijas Prezidentūru ES Padomē lidosta attiecina 40 000 pasažieru, kas veido 1,68% no pirmajā pusgadā apkalpotajiem pasažieriem,» sacīja lidostas pārstāve.

Viņa arī informēja, ka lidostas «Rīga» VIP centrs šā gada sešos mēnešos ir apkalpojis apmeram 5000 ārvalstu amatpersonu un apmēram 200 speciālo reisu. Visintensīvākais darbs notika Austrumu partnerības samita laikā, piebilda Auguste.

Runājot par drošības pasākumiem, Auguste norādīja - tā kā prezidentūras amatpersonas izmantoja VIP centru, lidostas «Rīga» klientu apkalpošana netika ietekmēta. «Vienīgais izņēmums bija Austrumu partnerības samits, kad visā pilsētā tika noteiktas striktākas drošības prasības un plašāki ierobežojumi, tajā skaitā arī lidostā «Rīga»,» sacīja uzņēmuma pārstāve.

Auguste arī norādīja, ka

pēc prezidentūras beigām Rīgas lidostā pasažieru un reisu skaits turpina pieaugt.

Jau ziņots, ka starptautiskajā lidostā «Rīga» šogad sešos mēnešos apkalpoti 2 378 254 pasažieri, kas ir par 6,6% vairāk nekā 2014.gada attiecīgajā laikā.

Latvija bija ES prezidējošā valsts šā gada pirmajā pusgadā.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu