Pētījums: Latvijā ir sestais ātrākais internets pasaulē (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja skatāmies tikai pēc tehniskās statistikas nevis pēc interneta pieejamības, tad Latvijā ir sestais ātrākais internets pasaulē, liecina interneta tehnoloģiju kompānijas «Akamai Technologies» jaunākais ceturkšņa ziņojums. Latvijā vidējais interneta ātrums šā gada pirmajā ceturksnī veidoja 12 megabitus sekundē (Mbps).

Salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksnī vidējais interneta ātrums Latvijā palielinājās par 15%, bet salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu - par 26%.

Ātrākais vidējais interneta ātrums pirmajā ceturksnī reģistrēts Dienvidkorejā - 23,6 Mbps, Japānā - 14,6 Mbps, Hongkongā - 13,3Mbps, Šveicē - 12,7 Mbps un Nīderlandē - 12,4 Mbps.

Vēl pirmajā desmitniekā ierindojās Latvija, kā arī Zviedrija - 11,6 Mbps, Čehija - 11,2 Mbps, Somija un Īrija - 10,7%.

Vidējais interneta ātrums pasaulē pirmajā ceturksnī veidoja 3,9 Mbps, kas ir par 1,8% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī un par 24% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā ceturksnī.

«Akamai» prognozē, ka šā gada otrajā ceturksnī vidējais interneta ātrums pasaulē, visdrīzāk, pārsniegs četrus megabitus sekundē.

«Akamai Technologies» pētījumā vidējais interneta ātrums apskatīts 98 valstīs un reģionos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu