Rumānijā arestēti «Lukoil» aktīvi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP

Tiesa Rumānijā pēc prokuratūras pieprasījuma ir arestējusi Krievijas degvielas koncerna «Lukoil» īpašumu un kontus saistībā ar izmeklēšanu par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un naudas atmazgāšanu, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Tiek lēsts, ka arestēto aktīvu kopējā vērtība ir divi miljardi eiro.

Tiesas preses dienests paziņoja, ka arests ir nodrošinājuma pasākums lietas izmeklēšanā par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un naudas atmazgāšanu.

Jau vēstīts, ka pērn oktobrī Rumānijas policija veica kratīšanas «Lukoil» piederošās kompānijas «Petrotel Lukoil S.A.» rūpnīcā un birojos. Tagad prokuratūra apgalvo, ka tai ir jauni aizdomās turamie, tai skaitā šīs kompānijas vadītājs un vēl pieci tās darbinieki.

Izmeklēšanas sākumā kaitējums, kas nodarīts ar aizdomās turēto personu darbībām, tika novērtēts ar 1,03 miljardiem levu (230 miljoniem eiro). Tagad prokuratūra uzskata, ka tā apjoms var būt vairāki miljardi eiro.

«Lukoil» vēl nav komentējis šīs ziņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu