Jaudīgākais Jaguar F-Type izbrauc Nirburgringā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaguar

Nirburgringas Nordšleife ir autoražotāju iecienīta trase savu sportisko un ne tik sportisko automobiļu slīpēšanai pirms laišanas sērijveida ražošanā.

Viens no šādiem ražotājiem ir Jaguar, kas Nordšleifē sācis testēt un regulēt modeļa F-Type karstāko versiju SVR. No parastā sērijveida F-Type, kas jaudīgākajā versijā ir apgādāta ar 5 litru V8 kompresormotoru un attīsta 550 zirgspēkus, SVR modelis atšķiras ar citādāku priekšējo bamperu, kurā izgrieztas lielākas gaisa ieplūdes atveres, citu aerodinamisko difuzoru un nelielu antispārnu uz bagāžnieka. Tāpat izskatās, ka SVR modelim būs zemāka balstiekārta un lielākas bremzes.

Nordšleifē manītais F-Type SVR prototips ir maskēts, un oficiālas informācijas no ražotāja pagaidām nav, taču vietne World Car Fans lēš, ka prototipa agregāti ir iebūvēti standarta F-Type virsbūvē, nevis čaulā, kas veidota no citiem materiāliem.

Auto provizoriski tiks apgādāts ar jau zināmo 5 litru V8 motoru, kas apgādāts ar mehānisko kompresoru. Jaudas rādītājs gan varētu pārsniegt 600 zirgspēkus, un tādējādi F-Type SVR šajā ziņā pārspētu pat ierobežotā skaitā izlaisto F-Type Project 7.

F-Type SVR kupejas un arī vaļējā modeļa oficiālā prezentācija varētu notikt 2016.gada martā Ženēvas auto šovā.

Kā jau minēts, šobrīd jaudīgākais ir F-Type ar 550 zirgspēku kompresordzinēju. Līdz 100 kilometriem stundā mazā Jaguar kupeja ar to spēj paātrināties 4,2 sekundēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu