Veselības ministre Circene negrasās iesniegt demisijas rakstu (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Veselības ministre Ingrīda Circene («Vienotība») negrasās iesniegt demisijas rakstu, aģentūrai BNS sacīja ministres padomniece komunikācijas jautājumos Aija Bukova-Žideļūna.

Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien pēc tikšanās ar premjeri paziņoja, ka situācija, kad premjere pilda veselības ministres un daļēji arī tieslietu ministres pienākumus, nav normāla, pēc kā izskanēja minējumi, ka varētu būt gaidāmas kādas personāliju izmaiņas. Prezidents arī teica, ka veselības nozare ir tā, kurā nekavējoši ir jāstrādā un jāiet uz priekšu.

«Svarīgi, lai jau pieņemtajiem lēmumiem un uzsāktajiem virzieniem tiktu nodrošināta pēctecība, nodrošinot gan sekmīgu Veselības ministrijas darbu, gan nozares stabilu un ilgtspējīgu attīstību. Tā kā līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām palikuši vien trīs mēneši, nav pamata runām par nepieciešamību atkāpties un jauna veselības ministra meklēšanai,» preses relīzē paziņojusi Circene.

Viņa arī uzskata par noderīgu, ka viņas prombūtnes laikā veselības ministres pienākumus pildīt ir uzņēmusies tieši Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība»).

«Tas ļāvis nozarē jau ilglaicīgi sasāpējušus jautājumus, tai skaitā par akūti nepietiekamo finansējumu, pārrunāt augstākajā politiskajā līmenī, nodrošinot tiešu saikni ar Ministru prezidenti un veicinot papildus izpratni par to,» uzskata Circene.

Ministre jau ilgāku laiku slimo, jo pārcieta operācija, taču tagad atveseļošanās esot jau noslēguma fāzē, norādīja Bukova-Žideļūna.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu