Vācija nav gatava apspriest Grieķijas jauno ierosinājumu pirms referenduma

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele otrdien, uzrunājot likumdevējus, paziņojusi, ka Vācija pirms Grieķijā gaidāmā referenduma neiesaistīsies jaunās sarunās ar Atēnām par palīdzības sniegšanu, atklāja kāds parlamenta loceklis.

Merkele paziņoja, ka pirms referenduma Vācijas neapspriedīs Grieķijas jauno ierosinājumu.

Jau vēstīts, ka Grieķijas valdība šodien pieprasīja divu gadu vienošanos ar Eiropas Savienību (ES), lai glābtu krīzes skarto valsti dažas stundas, pirms beidzas tās starptautiskās glābšanas programmas termiņš.

Vācijas vicekanclers Zigmārs Gabriels pavēstīja, ka jaunas sarunas sāksies, tiklīdz Grieķija atcels 5.jūlijā plānoto referendumu par starptautisko kreditoru izteiktajiem priekšlikumiem.

Kā ziņots, Grieķijas krīze padziļinājās sestdien pēc tam, kad Eiropas partneri reaģēja uz Grieķijas premjerministra Alekša Cipra aicinājumu rīkot referendumu par starptautisko kreditoru izteiktajiem priekšlikumiem, atsakoties pagarināt valsts glābšanas programmas termiņu pēc 30.jūnija.

Grieķijai 30.jūnijā, tas ir, šodien, jāatmaksā SVF 1,5 miljardi eiro.

Eirozonas finanšu ministriem plkst.20 pēc Latvijas laika būs ārkārtas telefonkonference Grieķijas jaunā priekšlikuma apspriešanai, tviterī paziņoja Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms.

Telefonkonferencē piedalīsies arī Vācijas ārlietu ministrs, tomēr jebkuram saistošam lēmumam par palīdzību Grieķijai nepieciešams Vācijas parlamenta atbalsts, ziņu aģentūrai AFP uzsvēra kāds avots Berlīnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu