Otrajā dienā nedaudz augusi apmeklētāju interese par «Gaismas pili» (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Otrajā dienā kopš jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas atvēršanas apmeklētāju interese par to nedaudz pieaugusi.

Kā informēja LNB preses pārstāvis Augusts Zilberts, piektdien, atvēršanas pasākuma «Kaskādes» otrajā dienā, «Gaismas pili» no iekšpuses apskatījuši ap 2300 cilvēku, kas ir aptuveni par 300 cilvēkiem vairāk, nekā pirmajā dienā.

LNB direktors Andris Vilks atzina, ka «Gaismas pils» ieinteresē gan ģimenes ar bērniem, gan jauniešus, gan ekonomiski aktīvos iedzīvotājus, gan arī sirmgalvjus. «Interesanti bija ieklausīties apmeklētājos un sadzirdēt ne tikai latviešu, bet arī angļu, krievu un vācu valodas. Apmeklētāji nāk no daudzām zemēm, dažādām kultūrām, turklāt aktīvu interesi izrāda arī latviešu kopienas ārzemēs,» pastāstīja Vilks.

Šodien ekskursijas «Gaismas pilī» notiks no plkst.14 līdz 17.

Ekskursijām jāpiesakās reģistratūrā. Savukārt jau plkst.11 jaunajā LNB ēkā tiks atklāts 5.stāvs - Letonikas un Baltijas centrs, izstāžu zāle, Reto grāmatu un rokrakstu lasītava, kā arī Latviešu folkloras krātuve.

5.stāvā būs apskatāma izstāde «Skaistākās grāmatas no Letonikas kolekcijām», Izstāžu zālē varēs aplūkot Valda Villeruša veidotu ekspozīciju «Spēle ar grāmatu. Asamblāžas», bet Reto grāmatu un rokrakstu lasītavā būs skatāma izstāde «Rara», kā arī notiks retumu prāta spēles. Savukārt vietā, kur tuvākajā nākotnē tiks novietots Dainu skapis, varēs dzirdēt stāstnieka Gunta Pakalna anekdotes, teikas un spoku stāstus, piedalīties Alda Pūteļa folkloras ieskaņojumu darbnīcā un skatīties folkloristu ekspedīciju videoierakstus.

Vienlaicīgi būs pieejamas un apskatāmas jau iepriekšējās dienās atvērtās lasītavas Mezonīna, 2., 3. un 4.stāvā.

Kā ziņots, no 12.jūnija līdz 15.jūnijam LNB rīko īpašu jaunās ēkas stāvu atvēršanas pasākumu «Kaskādes», kura laikā apmeklētājiem ir iespēja iepazīties ar «Gaismas pili». Interesenti var doties ekskursijās pa jauno ēku un piedalīties radošās aktivitātēs. Katru dienu atvēršanu svin kāds no stāviem, bet četru atvēršanas dienu laikā apmeklētājiem ir pieejami septiņi LNB jaunās ēkas stāvi.

«Gaismas pils» oficiālā atklāšana jeb ēkas inaugurācija notiks šī gada 29.augustā, bet jau tagad norit aktīvs sagatavošanās darbs, lai augusta nogalē bibliotēka sniegtu apmeklētājiem visu pakalpojumu klāstu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu