Radīts preparāts, kas izārstē vīrushepatītu C divpadsmit nedēļās (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Radīts jaunas paaudzes preparāts, kas 12 nedēļu laikā ļauj izārstēt vīrushepatītu C, tas efektīvi iedarbojas arī uz tiem pacientiem, kuri izmantojuši iepriekš pieejamos medikamentus, biznesa portālu «Nozare.lv» informē farmācijas kompānijas «AbbVie» pārstāve Zane Inķēna.

Preparātu ir izstrādājusi farmācijas kompānija «AbbVie» un Eiropā, tostarp arī Latvijā, tas tiks reģistrēts 2015.gada sākumā, skaidro Inķēna.

Farmācijas kompānija veica medikamenta pētījumu, kurā piedalījās 2300 vīrushepatīta C pacienti, un 96% gadījumu vīrushepatīts C cilvēka organismā tika izārstēts 12 nedēļu laikā.

Ja iepriekšējā vīrushepatīta C ārstēšanas terapija iedarbojās uz cilvēka imūnsistēmu, tad jaunā terapija iedarbojas uz pašu vīrusu, kavējot tā attīstību. «Blakusparādības ir galvassāpes un nogurums, kas galvenokārt ir arī paša vīrushepatīta C izpausme,» piebilst Inķēna.

Zāļu lietošana ir ļoti vienkārša, tomēr prasa no pacienta disciplīnu - divas tabletes no rīta, viena vakarā, stāsta Inķēna.

Rīgas Stradiņa universitātes profesore hepatoloģe Baiba Rozentāle «Nozare.lv» pastāstīja, ka šī ir ļoti laba un svarīga ziņa visiem C hepatīta pacientiem, bet īpaši tiem, kam ārstēšana līdz šim ir bijusi neefektīva un slimība progresējusi aknu cirozē.

«Ir cerība, ka jaunais medikaments atklās jaunu posmu arī C hepatīta profilaksē, jo, tikai izārstējot C hepatīta slimniekus, mēs varam pasargāt sabiedrību no tā tālākas izplatības,» stāsta Rozentāle.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati liecina, ka ar vīrushepatītu C pasaulē ir inficēti aptuveni 130-150 miljoni cilvēki. Eiropā ar vīrushepatītu C ir inficēti aptuveni 9 miljoni iedzīvotāju. Vīrushepatīts C pasaulē ir sastopams piecas reizes biežāk nekā HIV infekcija.

Vīrushepatīta C izplatība dažādās pasaules valstīs ir atšķirīga, piemēram, Francijā, Vācijā, Ungārijā, Norvēģijā, Zviedrijā un Anglijā tā ir ap 1%, Latvijā - aptuveni 3,2%.

«AbbVie» ir globāls, uz izpēti orientēts biofarmācijas uzņēmums, kas dibināts 2013.gadā pēc atdalīšanās no «Abbott Laboratories».

«AbbVie» apvieno progresīvu zinātni un globālas iespējas, piedāvājot inovatīvas terapijas metodes sarežģītāko slimību ārstēšanai, tādējādi paaugstinot pacienta dzīves kvalitāti.

«AbbVie» pārstāve Latvijā SIA «AbbVie» dibināta 2013.gadā ar pamatkapitālu 1 138 297 eiro. 2013.gadā uzņēmums apgrozīja 812 752 eiro un strādāja ar zaudējumiem 479 597 eiro apmērā.

SIA «AbbVie» pieder Luksemburgas uzņēmumam «AbbVie Investments S.a r.l».

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu