Tiesībsargs vēlas, lai viņam tiktu paaugstināta alga par 77%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Tiesībsargs Juris Jansons vēlas, lai viņam tiktu paaugstināta alga par 77% līdz 4315,14 eiro mēnesī, liecina sagatavotais Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais atbildes projekts uz tiesībsarga vēstuli.

FM pauž, ka tiesībsarga priekšlikums par atalgojuma palielināšanu būtiski maina mēnešalgas noteikšanas principu tiesībsarga amatam.

«Šobrīd Tiesībsargam mēnešalgu nosaka Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicētajam valstī strādājošo aizpagājušā gada mēneša vidējās darba samaksas apmēram, kas noapaļots pilnos eiro, piemērojot koeficientu 3,41,» skaidro FM.

Tādējādi šajā gadā tiesībsarga mēnešalgas apmērs ir 2441,56 eiro.

FM arī norāda, ka tiesībsarga ieteiktais algas apmērs būtu identisks ar Satversmes tiesas priekšsēdētāja mēnešalgu, «kam nevar piekrist no atlīdzības politikas viedokļa, jo Satversmes tiesas priekšsēdētāja un Tiesībsarga funkcijas un lēmumu nozīmība nav viennozīmīgi samērojami».

Tāpat ministrija norāda, ka pieprasījums par algas paaugstināšanu jāskata 2017.gada budžeta ietvarā kopā ar visu ministriju un centrālo valsts iestāžu priekšlikumiem jaunajām politikas iniciatīvām un iesniegtajiem papildu finansējuma pieprasījumiem atbilstoši valsts budžeta finansiālajām iespējām.

Valdība otrdien lems par atbildes projekta apstiprināšanu.

Jansons 22.maijā rakstītajā vēstulē Saeimas komisijām un frakcijām, kā arī ministru prezidentei Laimdotai Straujumai («Vienotība»), norāda: «Tiesībsargs vienmēr iestājies par ikvienas personas, kura strādā algotu darbu, tiesībām uz taisnīgu atalgojumu, kas nodrošinātu tām un to ģimenēm pienācīgus dzīves apstākļus. Taču vairāku gadu garumā novārtā palikusi paša Tiesībsarga biroja darbinieku atlīdzības sistēmas pārskatīšana».

Tiesībsargs arī norāda, ka šobrīd biroja darbinieki salīdzināmos amatos ar citās valsts iestādēs strādājošajiem saņem mazāku atalgojumu, piemēram, juriskonsults no 700 līdz 1174 eiro, bet FM no 1039 līdz 1125 eiro.

"Domājot par biroja nākotni pēc tiesībsarga mandāta termiņa beigām 2016.gada 16.martā, kad iestādei būs nepieciešams spēcīgs vadītājs ar skaidru vīziju par prioritātēm cilvēktiesību un labas pārvaldības jomā, kā arī institūcijas a

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu