Ciprs kritizē SVF par Atēnu priekšlikumu nepieņemšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs trešdien kārtējo reizi uzbrucis Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF), kas neesot pieņēmis Atēnu izteiktos priekšlikumus.

«Šī dīvainā nostāja, iespējams, slēpj divas lietas – vai nu viņi nevēlas vienošanos, vai arī viņi kalpo konkrētām interesēm Grieķijā,» kāds avots valdībā aģentūrai AFP citējis Cipra teikto.

Ar šiem izteikumiem Ciprs nācis klajā, uzrunājot valdības locekļus pirms došanās uz Briseli, kur paredzētas kārtējās sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem – Eiropas Savienību (ES), Eiropas Centrālo banku (ECB) un SVF.

Ciprs arī izteicies, ka iepriekš sarunās par aizdevumiem grūtībās nonākušajām eirozonas valstīm šādi priekšlikumi nekad neesot tikuši noraidīti. Tas neesot noticis nedz Īrijas, nedz Portugāles gadījumā, sacījis Ciprs.

Kāds cits avots AFP paskaidroja, ka SVF esot noraidījis pirmdien iesniegtos Grieķijas priekšlikumus, kas paredz paaugstināt nodokļus personām ar lieliem ienākumiem un pacelt darba devēju iemaksas pensiju fondā līdz pirmskrīzes līmenim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu