RTAB: Tūristi Rīgā biežāk vēlas doties uz vietām, kuru nav ierastajos ceļvežos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šajā vasaras tūrisma sezonā galvaspilsētas viesi vēlas doties arī uz vietām, kuras nav iekļautas ierastajos ceļvežos, pastāstīja Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča.

«Šogad ir atvērti vairāki jauni restorāni un kafejnīcas, ir labiekārtota pludmale un atpūtas zona Lucavsalā, kas ir patīkams veids, kā pavadīt dienu pie dabas ar sportiskām aktivitātēm, un, kas nav mazsvarīgi, - atrodas pilsētas centrā. Esam novērojuši, ka arvien lielāku interesi iegūst netradicionālie velomaršruti. Tādējādi pilsētas viesi vēlas apskatīt vietas, kuras nav iekļautas ierastajos ceļvežos,» sacīja Jermoloviča.

Viņa uzskata, ka šīs

vasaras tūrisma sezonas sākums vērtējams pozitīvi.

«Turpinās Latvijas prezidentūra Eiropas Savienībā (ES), tāpat notiek vairāki citi ievērojami pasākumi, kas piesaista tūristu interesi. Piemēram, gan pilsētas viesiem, gan žurnālistiem ir liela interese par Līgo svētkiem un Jāņu svinēšanas tradīcijām Latvijā. Tāpat esam novērojuši, ka Rīgā arvien vairāk ierodas kruīza kuģi,» tūristu ieinteresētību komentēja Jermoloviča.

Tūristi visvairāk interesējas par Vecrīgu, Brīvības pieminekli un Latvijas Nacionālo operu. Pilsētas viesu uzmanību piesaista arī Pēterbaznīca un Rīgas Doma katedrāle. Netiek aizmirsts arī par Rīgas Centrāltirgu, parkiem. Īpaši vasarā tūristus interesē Rīgas Zooloģiskais dārzs un Alberta iela, par iecienītākajiem galvaspilsētas viesu apskates objektiem informēja Jermoloviča.

Viņa pauda cerību, ka vasaras sezona būs tūrismam veiksmīga. «Nav noslēpums, ka esam zaudējuši ievērojamu skaitu Krievijas tūristu. Šī gada pirmajos četros mēnešos to skaits bija samazinājies par 41%, kas veido ievērojamu daļu no kopējā pilsētas viesu skaita. Kopumā nākotnē raugāmies ar pozitīvu skatu, kā arī turpināsim dažādas mārketinga aktivitātes, lai uzrunātu arvien vairāk tūristu no Rietumeiropas,» par iecerēm informēja Jermoloviča.

Ievērojamākais pilsētas viesu pieaugums no RTAB noteiktajām mērķa valstīm vērojams no Lielbritānijas, Dānijas un Francijas. «Analizējot datus par lielāko tūristu skaita pieaugumu no RTAB noteiktajām mērķa valstīm, redzams, ka ievērojamākais pieaugums vērojams no Lielbritānijas - 47,2%, Dānijas - 42,2%, Francijas - 39,4%, Vācijas - 26,2%, Somijas - 20,5% un Itālijas - 18,4%,» datus par tūristiem, kas ierodas galvaspilsētā komentēja Jermoloviča.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu