Krūmiņa: Pārskatot valsts budžeta programmas, varētu rast miljonos mērāmas summas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pārskatot valsts budžeta programmas, varētu atrast resursus, ko novirzīt jaunajām politikas iniciatīvām. Tie būtu mērāmi miljonos, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica Valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Viņa uzsvēra, ka noteiktā laika periodā būtu jāpārskata visas valsts budžeta programmas, piebilstot, ka šis nav jauns ierosinājums un to beidzot vajadzētu īstenot.

Vaicāta, cik lielu summu varētu rast, Krūmiņa konkrētu skaitli nosaukt nevarēja, norādot, ka to varēs pateikt tikai tad, kad izvērtējums tiks veikts. Tomēr summa būtu mērāma miljonos.

Kā piemēru valsts kontroliere minēja Iekšlietu ministrijas budžeta programmu, kas domāta, lai motivēti autovadītājus nomaksāt sodus par braukšanu reibumā. Revīzijā secināts, ka tikai 27% pārkāpēju samaksā sodu un maksu par transportlīdzekļa uzglabāšanu. Kopumā autovadītāji nav samaksājuši ap trīs miljoniem eiro. Tai pat laikā gadu no gada pieaug ministrijas pieprasījums no valsts budžeta dotācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu