Ždanoka: Sankcijas pret Krieviju ir radījušas dramatisku šķelšanos starp tautām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) pieņemtajā rezolūcijā, kurā Eiropas Savienībai (ES) tiek rosināts būtiski pārvērtēt tās attiecības ar Krieviju, norādīts, ka ES mērķtiecīgie pasākumi «nav vērsti pret Krievijas iedzīvotājiem, bet pret konkrētām personām un uzņēmumiem», taču skaitļi saka pretējo, tā savu balsojumu pret minēto rezolūciju skaidroja EP deputāte Tatjana Ždanoka, kura atklāti atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Deputāte norādīja, ka pēdējā gada laikā sankcijas pret Krieviju ir radījušas dramatisku šķelšanos starp tautām Eiropā un Krievijā.

«Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka sankciju rezultātā 59% Krievijas iedzīvotāju ir negatīvs vai ļoti negatīvs viedoklis par ES. Pagājušajā janvārī šis rādītājs bija 34%, bet atbalsts [Krievijas prezidentam] Vladimiram Putinam ir pieaudzis līdz 86%,» norādīja Ždanoka, piebilstot, ka «šie 86% nav dažas personas - tā ir tauta».

Tāpat Ždanoka vērsa uzmanību, ka rezolūcijas autoru un atbalstītāju politiskās un ekonomiskās konfrontācijas starp ES un Krieviju veicināšana var novest pie «apokaliptiskas sadursmes starp divām cieši saistītām civilizācijām Eiropas kontinentā».

Jau ziņots, ka ES ir būtiski jāpārvērtē tās attiecības ar Krieviju, ko smagi iedragājis Krievijas tīšais demokrātisko principu, pamattiesību un starptautisko tiesību pārkāpums, kā arī vardarbība pret kaimiņvalstīm un to politiskā destabilizācija, trešdien pieņemtajā rezolūcijā norāda EP deputāti.

Par rezolūciju no Latvijas pārstāvjiem EP balsoja «Vienotības» deputāti Inese Vaidere, Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš un Artis Pabriks, un dokumenta pieņemšanu atbalstīja arī parlamentārietis Roberts Zīle (VL-TB/LNNK). Pret dokumenta pieņemšanu balsoja deputāti Tatjana Ždanoka (LKS) un Andrejs Mamikins (S), savukārt parlamentāriete Iveta Grigule (ZZS) balsojumā nepiedalījās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu