Prezidents Bērziņš par nākotni pagaidām vēl nerunīgs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Andris Bērziņš pirms pirmās tikšanās ar nākamo Valsts prezidentu Raimondu Vējoni žurnālistiem atzina, ka piedāvājumus un dažādās iespējas turpmākajam darbam un aktivitātēm izvērtēs pēc amata pilnvaru beigām.

Prezidents klātesošajiem norādīja, ka piedāvājumus un dažādās iespējas izvērtēs pēc Rīgas pils atslēgu simboliskās nodošanas, taču atzina, ka turpmākajā darbā būs aktīvs.

«Kura tā joma būs, to mēs vēl redzēsim, jo izvēle tiešām ir liela,» pauda prezidents.

Tāpat prezidents norādīja, ka nepieciešamības gadījumā ir gatavs sniegt savus padomus Vējonim.

Jau ziņots, ka par Valsts prezidentu 3.jūnijā Saeima ievēlēja Zaļo un zemnieku savienības virzīto kandidātu Vējoni. Viņu ievēlēja piektajā balsojumā, kurā viņu atbalstīja 55 deputāti. Vējonis šajā balsošanas kārtā bija vienīgais kandidāts. Pret viņu nobalsoja 42 tautas kalpi. Viens balsošanas biļetens izrādījies nederīgs, bet viens parlamentārietis nav piedalījies balsojumā.

Pašreizējā prezidenta Bērziņa pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Vējonis būs piektais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un devītais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu