Kā kritērijiem atbilstošus aizsardzības ministra kandidātus min Bergmani un Straumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kā publiski izskanējušajiem kritērijiem atbilstošus aizsardzības ministra kandidātus min Saeimas deputātu Raimondu Bergmani (LZP/ZZS) un bijušo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītāju Aivaru Straumi (LZP), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Vislielākās izredzes tikt uzrunātam ieņemt šo amatu esot Bergmanim.

Papildus Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma» vēstījis: kā iespējamais ministra amata kandidāts tiek minēts Saeimas deputāts Armands Krauze (ZZS). Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija gan liecina, ka atsevišķi politiķi Krauzem drīzāk saskata iespēju ieņemt cita, viņa profilam atbilstošāka ministra amatu kaut kad nākotnē.

Kā ziņots, Bergmanis un Straume maija pirmajā pusē, vaicāti par iespēju ieņemt aizsardzības ministra amatu, norādīja, ka par šādu iespēju ir pārsteigti, nav par to domājuši un ka šāds jautājums ir pāragrs.

Jaunā aizsardzības ministra kandidatūra jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa (ZZS) vietā būtu jādeleģē viņa pārstāvētajai Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), uzskata Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks un Latvijas Zaļās partijas valdes loceklis Ingmārs Līdaka iepriekš pauda, ka, izvēloties nākamo aizsardzības ministru, jāņem vērā, ka viņam nedrīkst būt problēmas ar pielaidi valsts noslēpumam, jāpārzina aizsardzības joma un arī stratēģiskajiem partneriem NATO nebūtu jābūt iebildumiem pret attiecīgo kandidātu.

Līdaka prognozēja, ka saistībā ar nākamo aizsardzības ministru tiks sāktas konsultācijas gan ar Latvijas drošības iestādēm, gan ar stratēģiskajiem partneriem NATO. Palīdzēt izvēlēties nākamo aizsardzības ministru varētu arī Vējonis, ņemot vērā viņa zināšanas un pieredzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu