Abdulmuslimovam piederošais «AB Holding» pievēršas arī aitu audzēšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Koncerns «AB holdings» turpmāk paplašinās lauksaimniecības un pārtikas biznesu, pievēršoties arī aitu audzēšanai, tādējādi apgādājot ar izejvielu gaļas pārstrādes uzņēmumus Rēzeknē un Daugavpilī, biznesa portālam «Nozare.lv» atzina holdinga īpašnieks Bislans Abdulmuslimovs.

Viņš gan neatklāja investīciju apmēru ganāmpulkā, norādot, ka šķirnes dzīvnieki iepirkti Eiropas Savienībā.

«Šovasar Eiropā esmu iepircis 1000 aitas un aunus, kuri tiks audzēti kādā saimniecībā Latgales pusē. Gribu pārliecināties, vai konkrētās šķirnes dzīvnieki būs piemēroti Latvijas klimatam, neslimos un dos ģenētiski augstvērtīgus pēcnācējus. Plānojam izvērst augstvērtīgu gaļas dzīvnieku ražošanu ar mērķi apgādāt Rēzeknes un Daugavpils gaļas kombinātus ar izcilu izejvielu kūpinājumu ražošanā,» sacīja uzņēmējs.

Viņš arī atzina, ka holdinga uzņēmumiem ir būtiski apstrādāt pašiem savu izejvielu, jo šogad plānota paplašināšanās specifiskos eksporta tirgos.

«Šogad esam akcentējuši sadarbību ar Azerbaidžānu, kur ir liels pieprasījums pēc aitas gaļas izstrādājumiem. Esam nosūtījuši pirmās produkcijas kravas, atsauksmes ir ļoti pozitīvas. Tāpat plānojam pievērsties specifiskajam Ķīnas tirgum, arī turp esam nosūtījuši vairākus produkcijas veidu paraugus,» norādīja Abdulmuslimovs.

Jautāts par pašreizējo situāciju Krievijas tirgū, kur tiek eksportēta gandrīz puse «AB Holding» uzņēmumu produkcijas, viņš atzina, ka pagaidām problēmu neesot.

«Eksports notiek un viss ir kārtībā, neraugoties uz rubļa kursa kritumu. Protams, Krievija saistībā ar cūku mēri noteikusi stingras prasības kūpinājumiem, tomēr uzņēmumu tehnoloģijas ļauj mums visas prasības veiksmīgi izpildīt,» sacīja holdinga īpašnieks.

Saskaņā ar «Firmas.lv» datiem «AB Holding» dibināts 2011.gada 14.janvārī ar 2000 latu (2845 eiro) pamatkapitālu.

Abdulmuslimovs ir «AB Holding» valdes loceklis. Uzņēmuma padomes priekšsēdētāja ir Roza Džalmadajeva, bet padomes locekļi - Andris Bite un Guntis Piteronoks.

Kā ziņots, «AB Holding» ietilpst SIA «Rēzeknes gaļas kombināts», AS «Ventspils zivju konservu kombināts», SIA «RGK Security», SIA «A.R. BCC», SIA «Baltic Metal Company», SIA «Bars Security Inkasso», SIA «Baltic Wood Company» un SIA «Daugavpils gaļas kombināts».

Kā iepriekš biznesa portālam «Nozare.lv» atzina Abdulmuslimovs, holdinga uzņēmumu kopējais apgrozījums 2012.gadā pārsniedzis 50 miljonus latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu