Eksperte: sportā ļoti liela nozīme ir krūšturim (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Manuela Montanarelli

Vēlējos jau sen pajautāt par krūšturi un sportu - cik liela nozīme ir specializētam krūšturim un kas jāņem vērā tā iegādē?

Atbild sporta kluba «Veselības fabrika» grupu nodarbību un personāltrenere Agnese Anševica:

Ērtam apģērbam sportošanas laikā ir liela nozīme, arī sporta krūšturim. Atbilstošs sporta krūšturis balstīs krūtis, neberzīs, kā arī uzlabos vispārējo komfortu vingrošanas laikā.

Veikalos esošais piedāvājums šobrīd ir milzīgs – no vienkāršiem līdz pat specializētiem modeļiem ar klimata kontroli un kompresijas īpašībām, kas atbalsta muskuļu darbu. Atliek vien atrast tādu krūšturi, kas atbilst esošajām fiziskajām aktivitātēm, kā arī materiālajām iespējām.

Svarīgi, lai krūšturis būtu piemērots Tavai fiziskajai aktivitātei

– lēnas intensitātes (joga, pilates) vai spēka treniņam trenažieru zālē derēs vienkāršs modelis, savukārt skriešanai būs nepieciešams krūšturis no stingrāka, gaisu caurlaidīgāka materiāla.

Mazu un nelielu krūšu īpašniecēm piemērotāki būs vienlaidu sporta krūšturi, savukārt lielas krūtis labāk balstīs modeļi ar atsevišķiem kausiņiem, aizdari aizmugurē un platām lencēm.

Ieteiktu sporta krūšturi pirkt specializētā sporta preču veikalā,

kur tos var piemērīt un konsultēties ar pārdevēju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu