Tiesa atceļ nodrošinājumu, kas liedza veikt izmaiņas «airBaltic» kapitālā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas apgabaltiesa noraidījusi bijušā Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» vadītāja Bertolda Flika prasību un atcēlusi visus iepriekš piemērotos nodrošinājuma līdzekļus, kas liedza veikt izmaiņas «airBaltic» kapitālā un kas pastarpināti ietekmēja līdzekļu atgūšanas procesu likvidējamās «Latvijas Krājbankas» kreditoriem, pavēstīja bankas administratora «KPMG Baltics» sabiedrisko attiecību pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Viņš informēja, ka no Flika par labu «Latvijas Krājbankai» piedzīti arī tiesāšanās izdevumi.

Tāpat Fīrmanis norādīja, ka pēc šī Rīgas apgabaltiesas sprieduma «Latvijas Krājbankas» «Baltijas Aviācijas sistēmu» (BAS) vārdā pārdotās «airBaltic» akcijas joprojām paliek valsts īpašumā.

«»Latvijas Krājbanka» ir iesaistīta desmitos tiesas procesu gan Latvijā, gan ārvalstīs, kur norit cīņa par naudas atgūšanu. Šis ir viens no procesiem, kurš vismaz pirmajā instancē noslēdzies mums pozitīvi un palielina iespējas iegūt līdzekļus, lai turpinātu norēķināšanos ar kreditoriem,» atzīmēja «KPMG Baltics» pārstāve Una Petrauska.

Tāpat «KPMG Baltics» pārstāvji norādīja, ka Fliks kā bijušais BAS 50% kapitāldaļu turētājs 2013.gada sākumā cēla prasību pret Satiksmes ministriju un «Latvijas Krājbanku» par 2011.gada 30.novembrī noslēgtā «airBaltic» akciju pirkuma līgumu, kas slēgts starp «Latvijas Krājbanku», BAS un Satiksmes ministriju, atzīšanu par spēkā neesošo. Vienlaikus Fliks lūdza atzīt BAS īpašuma tiesības uz minētajām «airBaltic» akcijām, lai gan viņš vairs nebija BAS dalībnieks.

Jau vēstīts, ka Satiksmes ministrija 2011.gada 30. novembrī iegādājās BAS piederošos 47,2% lidsabiedrības akciju. Akcijas iegādātas par to nominālvērtību – 224 453 latiem. Tādējādi valsts kļuva par 99,8% «airBaltic» akciju īpašnieci. «Latvijas Krājbankai» ieķīlātās akcijas ministrija iegādājās uz pirmpirkuma tiesību pamata. 2012.gada 8.jūnijā Latvija nopirka no BAS arī tās vienīgo «airBaltic» akciju, samaksājot vienu latu. Tādējādi kopš šā datuma BAS vairs nav «airBaltic» akcionārs.

2012.gada februāra sākumā «Latvijas Krājbankas» meitasuzņēmums «Atlantijas biroji» kļuva par BAS īpašnieku, jo bija bažas par ķīlas vērtības samazināšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu