Krievvalodīgo organizācijām stāsta par sazvērestību sagraut Krieviju (220)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Konsultācijas Latvijas krievvalodīgo organizācijām Rīgā šonedēļ sniedzis Krievijas Ārlietu ministrijas organizācijas «Rossotrudņičestvo» vadītāja vietnieks Georgijs Muradovs, informē raidījums «Nekā personīga».

Organizācijas diplomātus vaino spiegošanā

Raidījums norāda, ka «Rossotrudņičestvo» nodarbojas ar Krievijas popularizēšanu un saikņu uzturēšanu ar tautiešiem ārvalstīs. Organizācijai ir diplomātiskās pārstāvniecības vairāk nekā 70 valstīs. Tomēr ir gadījumi, kad šīs organizācijas diplomātus vaino spiegošanā. Pērn oktobrī laikraksts «Washington Post», atsaucoties uz avotiem FIB, vēstīja, ka «Rossotrudņičestvo» Vašingtonas biroja vadītājs 12 gadus organizējis amerikāņu studentu un uzņēmēju braucienus uz Krieviju, kur tos vervējuši Krievijas specdienesti. Krievijas vēstniecība Latvijā vairākkārt prasījusi Latvijas varasiestādēm atļauju atvērt savu «Rossotrudņičestvo» diplomātisko pārstāvniecību, bet saņēmusi atteikumu.

Šonedēļ Rīgā bija ieradies «Rossotrudņičestvo» direktora vietnieks Georgijs Muradovs. Vietējām krievu organizācijām šeit Maskavas namā viņš izskaidroja Krievijas pozīciju Ukrainas jautājumā.

Muradovs klāstīja par sazvērestību sagraut Krieviju.

Tieši ar šādu mērķi ASV un Rietumeiropa esot sarīkojušas nacionālistu apvērsumu Ukrainā, tādēļ neesot citas izejas kā aizstāvēties. Krieviju Muradovs salīdzināja ar lāču māti, pret kuras bērniem – Ukrainas krieviem Kijevas varasiestādes sūtot armiju. Un nonāca pats pie secinājuma, ka lāču mātei neatliks nekas cits, kā savus bērnus aizstāvēt un ukraiņiem sadot ar ķepu, jo tie esot nelietīgi izmantojuši Krievijas miermīlīgo politiku.

«Un kad, izmantojot to, ka mums bija absolūti sasaistītas rokas ar Olimpiskajām spēlēm, ar miermīlīgām darbībām, kuru laikā nekādā gadījumā nedrīkst pārkāpt miera saglabāšanas procesus, šajā periodā notiek tāda apjomīga, agresīva akcija Ukrainā, Kijevā. Tieši pēdējā dienā, kad beidzās olimpiskās spēles, visa lieta bija nodarīta. Kā lai pēc tā tic, ja pirmais lozungs bija moskaļus uz karātavām, kas nozīmē pakārt visus krievus, uz nažiem, atnāks Bandera, ievedīs kārtību. Tur nav tikai krievi, tur puse cilvēku ir krievvalodīgie, tie ir cilvēki, kas ar vēsturi, kultūru un visām savām cīņām ir saistīti ar Krieviju un tiecas pēc Krievijas. Un šī tieksme pēc Krievijas, es gribu teikt, šīsdienas situācijā daudzos pasaules reģionos palielinās,» klāstīja Muradovs.

Maskavas viesis

daudz skarbu vārdu veltīja Eiropas Savienībai un NATO, kur plaukstot homoseksuālisms un tālu neesot līdz daudzsievībai.

Muradovs ieteica Latvijai sekot Krievijas ģeopolitiskajai asij un kļūt par tiltu starp Krieviju un Rietumiem, lai izveidotu kopīgo Eirāzijas ekonomisko telpu. Tomēr reizē arī pabrīdināja, ka Latvija var palikt bez gāzes, ja tā turpinās atbalstīt savus Rietumu sabiedrotos.

Krievija neesot pakustinājusi ne pirkstiņu

«Ņemiet vērā, ka Krievija nav vēl pakustinājusi ne pirkstiņu, lai atbildētu uz sankcijām. Ar visu savu uzvedību mēs parādām, ka tā nav mūsu politika, ka mēs to negribam.

Vai mēs kaut ko varam likt pretim Rietumu sankcijām? Es domāju, ka katrs no jums lieliski saprot, ka varam un vēl kā. Maz neliksies,»

brīdināja Muradovs.

Muradovu pavadīja Putina jaunatnes nacionālās padomes vadītāja vietniece Olga Popova. Tomēr Latvijā neiekļuva divi citi Muradova domubiedri. Bija iecerēts, ka Rīgas krievus uzrunās arī fonda «Impērijas atdzimšana» vadītājs un Krievijas impēriskās idejas sludinātājs Mihails Smoļins, kā arī zinātnieks Deniss Maļcevs, kurš publicējis pētījumus, kā ukraiņi apspiež pareizticīgos krievus Krimā. Šīm personām Latvija atteica vīzas. Muradovam tāda kā Krievijas diplomātam neesot bijusi nepieciešama.

Uzklausīt Muradovu bija atnākuši tradicionālie cīnītāji par krievu tiesībām Aleksandrs Gapoņenko un Viktors Guščins. Šķita, ka viņi ir lielāki Krievijas patrioti par Putinu.

Muradovs Latvijā nav pirmo reizi. Savulaik viņš no Krievijas puses organizēja Maskavas nama izveidošanu Rīgā. Bija šeit arī 2010.gadā, kad palīdzēja mēriem Jurijam Lužkovam un Nilam Ušakovam vienoties par Rīgas namu Maskavā

Šonedēļ vizītē Rīgā Muradovs, pēc paša vārdiem, bija neoficiāli.

Komentāri (220)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu