CSDD Rīgā atvērs «pop-up» velo eksaminēšanas punktu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aicinot velobaucējus atbildīgāk attiekties pret ceļu satiksmes noteikumu pārzināšanu, Rīgas velonedēļas laikā galvaspilsētas centrā, velokafejnīcā «Miit», tiks atvērts īpašs «pop-up» velo eksaminēšanas punkts, kurā, nokārtojot eksāmenu, būs iespējams saņemt velosipēdista apliecību.

Kā informēja Ceļu satiksmes un drošības direkcijā (CSDD), ierodoties uz eksāmenu, jāuzrāda pase, ID karte vai dzimšanas apliecība līdz 15 gadu vecumam.

Kārtojot eksāmenu pirmo reizi, tas ir bez maksas, bet par atkārtoto jāmaksā 1,08 eiro.

CSDD un partneru rīkotās kampaņas «Cieņa darbojas!» ietvaros veiktajās «Cieņas velopatruļās» teju 400 sastapto velobraucēju vidū konstatēta bīstama tendence -

aptuveni trešdaļa velobraucēju satiksmē piedalās bez velosipēdista vai jebkāda cita transportlīdzekļa vadītāja tiesībām.

Turklāt šie vadītāji policijas velobiedrības pārstāvjiem paši atzinušies, ka viņi ceļu satiksmes noteikumus pārzina tikai daļēji.

CSDD velo eksaminēšanas punkts velokafjnīcā «Miit» darbosies no 27. līdz 30.aprīlim. Pirmdien, 27.aprīlī, velosipēda vadītāja teorijas eksāmenu varēs kārtot laikā no plkst.12 līdz 18. Savukārt pārējās dienās teorijas eksāmeni tiks pieņemti no plkst.14 līdz 18. Vienlaikus ar velo eksaminēšanas punkta atklāšanu tiks sveikti arī CSDD, biedrības «Go Beyond» un «If Apdrošināšana» rīkotā jauniešu konkursa «Pārspēj CSDD reklāmu - 2015!» uzvarētāji, kuri iejutās reklāmas mākslinieku lomā, gatavojot savas versijas satiksmes drošības videoklipam par drošu velobraucēju dalību satiksmē.

Punkta atklāšana notiks 27.aprīlī plkst.11.

Kampaņu «Cieņa darbojas!» īsteno CSDD, Satiksmes ministrija un Valsts policija, atbalsta SIA «Statoil Fuel&Retail Latvia» un «If Apdrošināšana». Tās laikā visi satiksmes dalībnieki tiek aicināti atcerēties, ka uz ceļa neviens nav pārāks par citiem un atsevišķu satiksmes dalībnieku nevērība pret apkārtējiem tikai vairo savstarpējos konfliktus un negadījumu skaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu