Laikraksts: Drošības policijā iespējama vērienīga kadru maiņa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rudenī DP priekšnieka amatā ieceltais Normunds Mežviets esot sācis veidot sev uzticamu darbinieku loku, tostarp no DP Pretterorisma centra, kura faktiskais vadītājs viņš bijis. Iespējams, līdz gada nogalei tiks nomainīti gan Drošības policijas (DP) priekšnieka vietnieki, gan atsevišķi DP struktūrvienību vadītāji un vairāki darbinieki, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, raksta laikraksts «Diena».

Kā viens no ticamākajiem kandidātiem uz paaugstinājumu, ja Mežvieta ieceres netikšot nobremzētas, tiekot minēts Mareks S. - Mežvieta kolēģis ar jurista izglītību no DP Pretterorisma centra. Viņš varētu ieņemt DP priekšnieka vietnieka amatu Jura Leitieša vietā, kurš plānojot doties pensijā. Karjeras izaugsme tiekot prognozēta arī citai Mežvieta bijušajai kolēģei no DP Pretterorisma centra Renātei R., kura atbild par drošības jautājumiem prezidentūras pasākumos.

Tiekot spriests arī par otra DP priekšnieka vietnieka Inta Ulmaņa iespējamu rotāciju, jo viņam ar Mežvietu esot nesaskaņas, taču tā esot mazāk ticama, jo Ulmanis tiekot pieskaitīts pie valdošajai partijai «Vienotība» svarīgiem cilvēkiem.

DP Iekšējās drošības nodaļai, kas nepieciešamības gadījumā veic izmeklēšanu par iespējamiem iestādes darbinieku nodarījumiem, esot pieprasīta informācija par darbiniekiem, pret kuriem veiktas pārbaudes, un tiem, pret kuriem bijušas ierosinātas disciplinārlietas. Tiekot prognozēts, ka šie darbinieki, visticamāk, varētu nonākt aizrotējamo vai atlaižamo sarakstā. Pārbaudīts tiekot viens no DP biroju priekšniekiem un citi darbinieki. Visi šie darbinieki esot saistīti ar saimnieciski un politiski svarīgu objektu uzraudzību, atbildot gan par valsts noslēpuma sargāšanu, gan organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanu.

Izmaiņas DP varot «tikt paslēptas» aiz plašākas rotācijas iekšlietu sistēmas ietvaros, piemēram, vairāki DP darbinieki varētu aiziet strādāt uz iekšlietu ministra pārraudzībā izveidoto Iekšējās drošības biroju, kas darbu sāks novembrī. Tiekot pieļauts, ka viņu vietā uz DP pāries atsevišķi Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieki.

Šogad Mežviets, apejot savu vietnieku Ulmani, jau esot parakstījis lēmumus par pielaides valsts noslēpumam anulēšanu personām, kurām Ulmanis to esot kavējies darīt. Tā tas bijis, piemēram, attiecībā uz lidostas «Rīga» bijušo Drošības departamenta vadītāju Raimondu Lazdiņu un viņa padoto Intu Rubezi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu