Bērziņš nepaudīs viedokli par partiju prezidenta amata kandidātiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš paziņojis, ka nekandidēs uz otro termiņu, nepaudīs savu viedokli par partiju apspriestajiem kandidātiem uz valsts pirmās amatpersonas amatu.

«Es šajā procesā nepiedalos un nepiedalīšos, no manis vērtējuma nebūs,» otrdien pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu («Vienotība») sacīja Bērziņš.

Koalīcijas partijas paudušas, ka vēlas vienoties par vienu kopīgu kandidātu, kurš pagaidām vēl nav atrasts.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis iepriekš pavēstījis, ka ZZS nāks klajā ar savu Valsts prezidenta amata kandidātu. Latvijas Zemnieku savienības valdes sēdē kā prezidenta amata kandidāti izskanējuši Jāņa Dūklava, Ulda Auguļa un Jelgavas mēra Andra Rāviņa vārdi, iepriekš vēstīja LTV raidījums «Panorāma».

Savukārt aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijas Zaļā partija (LZP) apspriešanai pārējām ZZS ietilpstošajām partijām varētu virzīt LZP līdzpriekšsēdētāju aizsardzības ministru Raimondu Vējoni. ZZS valdes sēdē apspriedīs trīs kandidātus, kurus būs izvirzījušas partiju savienībā ietilpstošās partijas.

Parlamenta opozīcijā esošā partija «No sirds Latvijai» sestdien partijas kongresā izvirzīja partijas biedru un Saeimas deputātu Gunāru Kūtri prezidenta amatam, savukārt Latvijas Reģionu apvienība prezidenta krēslam virza partijas līderi Saeimas deputātu Mārtiņu Bondaru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu