17 partijas nav iesniegušas pagājušā gada pārskatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) 17 partijas vēl nav iesniegušas 2014.gada pārskatu, informēja KNAB.

Atbilstoši likuma prasībām gada pārskats par 2014.gadu bija jāiesniedz 72 politiskajām partijām vai to apvienībām. Šobrīd pārskatu nav iesniegušas - «A8 partija», «Atbildība», Daugavpils novada partija, «Daugavpils - mana pilsēta», Latviešu zemnieku savienība, Latvijas Sociāldemokrātiskā Strādnieku partija, «Mūsu izvēle», «Mūsu zeme», «Osipova partija», «Par dzimto valodu!», «Par labu Latviju», «Sabiedriskā komiteja», Sociālā Taisnīguma partija, «Latvijas kustība «Solidaritāte«», «Tautas kontrole», «Vienota Rēzekne» un «Vislatvijas Sociāldemokrātu kustība «Par Neatkarīgu Latviju!«».

Latviešu zemnieku savienībai un partijai «Mūsu izvēle» 2014.gadā sākts likvidācijas process. Likums nosaka, ka, sākot partijas likvidāciju, partijas pienākums ir iesniegt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam gada pārskatu un zvērināta revidenta atzinumu par partijas finansiālo un saimniecisko darbību gadā, kurā attiecīgā partija tiek likvidēta. Par šā panta pirmās daļas noteikumu izpildi partijas likvidācijas gadījumā atbildīgs ir attiecīgās partijas likvidators.

Likums paredz, ka gadījumā, ja partija neiesniedz gada pārskatu, partiju sauc pie administratīvās atbildības. Ja partija atkārtoti neiesniedz gada pārskatu, KNAB priekšniekam ir pienākums divu nedēļu laikā rakstveidā brīdināt attiecīgās partijas valdi. Ja partija arī pēc brīdinājuma nosūtīšanas neiesniedz gada pārskatu, KNAB priekšniekam ir pienākums ierosināt partijas darbības apturēšanu tiesas ceļā.

Ja politiskā partija nenovērš likuma pārkāpumu, KNAB priekšniekam ir pienākums ierosināt attiecīgās politiskās partijas darbības izbeigšanu tiesas ceļā.

Pārskati bija jāiesniedz līdz 1.aprīlim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu