Vīķe-Freiberga: Es ielūgumu Putinam atceltu - jābūt skarbākiem (168)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidenta Andra Bērziņa lēmums atlikt Krievijas pareizticīgās baznīcas līdera vizīti izskan laikā, kad valsts augstākā amatpersona tiek kritizēta par izteikumiem, ka oficiālais ielūgums Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam apmeklēt Rīgu vēl aizvien ir spēkā. Bijusī valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga gan norāda, ka šajā jautājumā Latvijas puse savos izteikumos varētu būt drosmīgāka.

«Mums savā attieksmē ar Krieviju jāpatur arī prātā situācijas konteksts un tas, kā lietas mainās. Tajā brīdī, kad Krievija uzvedās tik ārkārtīgi neadekvāti, es kā prezidente nebūtu šādu ielūgumu paturējusi spēkā! Bet tas ir mans personīgais viedoklis,» atzīst bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Eksprezidente uzsver, ka šajā jautājumā ir jābūt stingrākai nostājai: «Reāli mēs nezinām, vai viņš līdz mūža galam tur paliks - cik ilgi. Vai viņš plāno šeit atbraukt kā uz neatkarīgu valsti un izrādīt to, ko valsts vizīte nozīmē -

izrādīt godu un cieņu valsts neatkarībai, man par to ir nopietnas šaubas.

Tā ka varētu teikt - maz kas ir zaudējams, ja arī mēs ko pateiktu mazliet skarbāk,» pārliecināta Vīķe-Freiberga.

Komentāri (168)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu