Gaismas pils restorāna nosaukuma radīšanas konkursā pieteiktas 783 idejas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Nacionālā bibliotēkas (LNB) izsludinātajā Gaismas pils restorāna nosaukuma radīšanas konkursā pieteiktas 783 idejas, informē LNB Komunikācijas un mārketinga nodaļas vadītājs Augusts Zilberts.

Uzvarējušais nosaukums tiks paziņots jūlijā, līdz ar restorāna oficiālo atklāšanu. Patlaban LNB un ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja SIA «OZRT» - «Svētki jums» pārstāvji izvēlējušies trīs radošus variantus, kuru autori saņems ielūgumus uz Gaismas pils kafejnīcas brīvdienu vēlajām brokastīm.

Radošo un asprātīgo ideju saraksta topa trijniekā ir iekļuvis nosaukums «Trīs vīri katlā». Šī nosaukuma autors Rolands Kļaviņš. Tam seko nosaukums «Lasis Nēģis Bekons», kura autors ir Arnis Aumeisters, un nosaukums «Gramšķis», kura autore Zuze Krēsliņa-Sila.

Labāko nosaukumu desmitniekā tālāk seko «100g gaismas», «Grāmatu tārps», «Prātvēders», «Līdaka nāk bārties», «Laimes lācis», «Mani zari tavos matos!» un «Paradīzes dārzs».

Kopumā konkursam pieteikto nosaukuma variantu diapazons ir plašs - tie aizgūti gan no literāriem darbiem, gan ar bibliotēkas saturu saistītiem elementiem.

Savukārt skaita ziņā dominējoši ir priekšlikumi, kuru darināšanā izmantots simboliskais vārds «gaisma». Vienlaikus iedvesmojošs izrādījies restorāna dizains, kur redzami koku zaru atveidojumi. Plašā klāstā ir arī dažādu literatūras klasiķu vārdi, seno latviešu dievību un citu folkloras elementu vārdi, interesanti jaunvārdi.

Trīs labāko ideju autoriem uzņēmums «OZRT» dāvinās ielūgumus uz kafejnīcas vēlajām brokastīm jeb «Brančotēku», kas restorānā norisinās ik pārnedēļu.

Kā ziņots, jautājums par Gaismas pils restorānu regulāri tika aktualizēts kopš aizvadītā gada jūnija, kad LNB jaunā ēka vēra durvis pirmajiem lasītājiem.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, uzņēmums «OZRT» 2013.gadā apgrozījis 593 331 eiro, bet nopelnījis 16 418 eiro. SIA «OZRT» dibināta 2007.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. «OZRT» vienādi uz pusēm pieder Laurim Streņģem un Ronaldam Undzēnam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu