Personālo datoru tirgū atjaunojusies lejupslīde

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Personālo datoru tirdzniecības apjoms pasaulē šā gada sākumā atsācis lejupslīdi pēc nelielas izaugsmes pērnā gada nogalē, ceturtdien paziņoja tirgus izpētes kompānijas.

Tirgus izpētes uzņēmuma «Gartner» apkopotie dati liecina, ka šā gada pirmajā ceturksnī pasaulē piegādāti 71,7 miljoni personālo datoru, kas ir par 5,2% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Savukārt tirgus izpētes kompānijas «International Data Corp.» (IDC) dati liecina, ka globālais personālo datoru tirgus iepriekšējā ceturksnī piedzīvojos pat vēl straujāku kritumu - par 6,7%, piegāžu apjomam veidojot 68,5 miljonus vienību.

«Personālo datoru nozare 2014.gadā saņēma atbalstu, kad daudzi uzņēmumi nomainīja savus dators, ņemot vērā «Windows XP» atbalsta pārtraukšanu, taču šis nomaiņas cikls 2015.gada pirmajā ceturksnī norimis,» norāda «Gartner».

«Gartner» prognozē, ka personālo datoru tirgus šogad piedzīvos nelielu kritumu, kam sekos pastāvīga izaugsme nākamajos piecos gados.

Gan «Gartner», gan IDC uzskata, ka «Microsoft» jaunā operētājsistēma «Windows 10» varētu atjaunot personālo datoru iegāžu pieaugumu.

Abas tirgus izpētes kompānijas vēsta, ka Ķīnas uzņēmums «Lenovo» iepriekšējā ceturksnī saglabājis savu statusu kā pasaulē lielākais datoru tirgotājs, «Gartner» tā tirgus daļu lēšot 18,9% apmērā, bet IDC - 19,6% apmērā.

Otro vietu ieņem ASV «Hewlett-Packard» (HP), trešajā vietā atrodas ASV «Dell», bet ceturto un piekto vietu ieņem attiecīgi Taivānas «Asus» un «Acer».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu