Eirogrupa apstiprina 8,3 miljardu eiro izmaksu Grieķijai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Grieķija nākamo mēnešu laikā vairākos maksājumos saņems nākamo starptautiskā aizdevuma daļu 8,3 miljardu eiro apmērā, otrdien paziņoja Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms.

Sākotnējo maksājumu 6,3 miljardu eiro apmērā Grieķija saņems aprīļa beigās, tādējādi nodrošinot valstij iespēju maijā finansēt tās parādsaistības, pēc tikšanās ar eirozonas dalībvalstu finanšu ministriem norādīja Deiselblūms.

Savukārt jūnijā un jūlijā Grieķijai tiks izmaksāts pa vienam miljardam eiro ar nosacījumu, ja valsts sasniegs sešus reformu mērķus.

Šo līdzekļu izmaksu gan vēl nepieciešams oficiāli apstiprināt eirozonas dalībvalstīm.

Pēc septiņu mēnešu sarunām Grieķijas starptautiskie aizdevēji pagājušajā mēnesī panāca vienošanos ar Atēnām par pūliņiem stabilizēt krīzes skartās valsts finansiālo stāvokli, tādējādi nodrošinot iespēju tai saņemt nākamo aizdevuma maksājumu.

Kārtējās pārrunas par Grieķijas glābšanas programmas īstenošanu tika sāktas jau septembrī, taču tās vairākkārt aizkavēja nesaskaņas vairākos jautājumos, tostarp par tirgus liberalizāciju un papildu darba vietu likvidēšanu valsts sektorā.

Atēnām nācies divkārt lūgt starptautisko finansiālo palīdzību, kuras kopējais apmērs sasniedzis 240 miljardus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu