Ženēvā debitējis jaunais Jeep Cherokee (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jeep

Ženēvas automobiļu izstādē apvidus auto ražotājs «Jeep» prezentēja savu jauno «Cherokee». Šim vidējā izmēra SUV kategorijas automobilim ir jauns eksterjera dizains un salons, deviņu pārnesumu automātiskā ātrumkārba un jaunākās drošības, komforta un pilnpiedziņas tehnoloģijas. Ražotājs apgalvo, ka jaunais «Jeep Cherokee» pilnībā atbilst zīmola vēsturiskajai filosofijai un lozungam - «Brauc visur, izmēģini visu».

Jauno «Cherokee» raksturo stipri atšķirīgs ārējais dizains, kas jo īpaši attiecas uz priekšējās daļas noformējumu, adekvāta dinamika un zīmolam raksturīgā ļoti pilnpiedziņas sistēma. To papildina funkcionāls interjers un inovatīvas tehnoloģijas. Var atzīmēt, ka Eiropas jauno automobiļu drošības novērtēšanas organizācija (EuroNCAP) šo modeli atzinusi par drošāko apvidnieku savā kategorijā, informē «Jeep» pārstāvja Latvijā, SIA «Autobrava» administrācijas pārstāve Linda Zaķe.

Pēc ražotāja vārdiem, šā automobiļa ārējā dizainā veiktspēja harmoniski apvienojas ar graciozitāti. «Jeep Cherokee» dizaineri ir radījuši automobili, kas saglabā masīvu visiem «Jeep» automobiļiem raksturīgo izskatu, bet vienlaikus izceļas ar elegantām formām, kuras padara to arī aerodinamisku. Skatoties no sāniem, var pamanīt «Jeep» automobiļiem raksturīgās trapeces formas riteņu arkas, bet viens no galvenajiem stilistiskajiem jauninājumiem ir pārveidotais, no radiatora režģa strikti nodalītais dzinēja vāks. Atkarībā no komplektācijas «Cherokee» var būt 17 vai 18 collu riteņi.

Galvenā iezīme, kas vislabāk raksturo šā automobiļa interjeru, ir funkcionalitāte. To raksturo izsmalcināti rūpīgi atlasīti materiāli un detaļas, un montāžas kvalitāte. «Jeep Cherokee» pircējs varēs izvēlēties no trim interjera komplektācijām, kuras iedvesmojušas eksotiskas pasaules vietas - Maroka, Lielais kanjons un Vezuvs.

Ražotājs atzīmē, ka jaunajā auto ir panākts līdzsvars starp stila jaunumiem un «Jeep Cherokee» saimes tradīcijām. «Jeep Cherokee» vadītājs varēs izvēlēties starp trim augsta līmeņa pilnpiedziņas sistēmām - «Jeep Active Drive I», «Jeep Active Drive II» un «Jeep Active Drive Lock», kas variē ar caurgājības spēju dažādos apstākļos. Piedevām «Jeep Cherokee» ir iespējams aizmugurējo asi atslēgt un pārvietoties ar priekšpiedziņu, tā taupot degvielu. Ja nepieciešams, auto automātiski pārslēdzas uz pilnpiedziņas režīmu.

«Jeep Cherokee» tiks piedāvāts trīs komplektācijas pamatversijās - «Longitude», «Limited» vai «Trailhawk». Dzinēju klāstu veido 2 litru «Multijet II» turbodīzeļdzinējs ar 140 vai 170 ZS no «Fiat» koncerna un 3,2 litru benzīna motors. Transmisiju opcijas atkarībā no izvēlētā motorizācijas varianta ir sešu vai deviņu pakāpju automātiskās pārnesumkārbas.

Dzinēju opciju nav daudz, turpretim drošības sistēmu un komforta/izklaides iekārtu ir vairāk nekā nepieciešams. Automobilī ir iebūvētas vairāk nekā 70 drošības funkcijas, to vidū gan tradicionālās, piemēram, septiņi gaisa spilveni, ABS un elektroniskā stabilitātes kontrole, gan virkne moderno asistentu, piemēram, joslu maiņas asistents, drošas distances ieturēšanas sistēma, parkošanās asistents un citi.

Izklaides sistēmu klāstā ir jaunā ar balsi vadāmā «UConnect» sistēma ar 8,4 collu skārienjutīgo ekrānu un satelītnavigācijas sistēmu, kā arī instrumentu panelis 7 collu TFT ekrānu un pielāgojamu tajā atainojamo saturu.

Latvijā «Jeep Cherokee» varēs pasūtīt no maija un tā bāzes versijas cena būs aptuveni 38 tūkstoši eiro.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu