Ceturtajai daļai Latvijas bērnu ir liekais svars vai aptaukošanās (26)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/WellspringCS

Ceturtajai daļai Latvijas bērnu ir liekais svars vai aptaukošanās, liecina jaunākais pētījums, kas veikts Latvijas skolās.

Slimību profilakses un kontroles centra pārstāve Laura Ševčenko sacīja, ka jau vairākus gadus situācija Latvijā būtiski nav mainījusies. Lauku skolās situācija ir labāka nekā Rīgas izglītības iestādēs.

Trešdien Veselības inspekcijā notiks preses konference, kas veltīta veselīga uztura un bērnu aptaukošanās jautājumiem, kurā piedalīsies veselības ministre Ingrīda Circene, Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģionālā biroja uztura, fizisko aktivitāšu un aptaukošanās programmas vadītājs Džoao Breda (João Breda) un Slimību profilakses un kontroles centra vecākā sabiedrības veselības analītiķe Iveta Pudule.

Eksperti iepazīstinās ar PVO Eiropas bērnu aptaukošanās pārraudzības iniciatīvu, kā arī ar Slimību profilakses un kontroles centra 2012./2013.mācību gadā veiktā trešā Bērnu antropometrisko parametru un skolu vides pētījuma Latvijā rezultātiem.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu