NDK izsaka pateicību atbildīgajiem dienestiem par darbu 16.martā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) šodien analizēja situāciju pēc 16.marta pasākumiem, un komisija izteica pateicību atbildīgajiem dienestiem par darbu šajā datumā, sacīja NDK priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

«Dienesti ir strādājuši saskaņoti, kompetenti un ļoti labi, tāpēc izmantojām iespēju vēlreiz pateikt paldies,» norādīja Āboltiņa. NDK arī uzklausīja informāciju par drošības institūciju gatavību nodrošināt kārtību citos datumos, kad norisināsies sabiedrībā dažādi vērtēti pasākumi.

Taujāts, vai ir informācija par iespējamām provokācijām 9.maijā vai Eiropraida laikā, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) pēc NDK sēdes norādīja, ka drošības dienesti 9.maija pasākumiem gatavojas ik gadu. Viņš skaidroja, ka nevar izslēgt provokāciju iespēju, taču piebilda, ka «pašlaik mēs nevaram runāt par kādām konkrētām provokācijām». Nākot tuvāk šim datumam, Iekšlietu ministrija informēs komisiju par drošības iestāžu gatavošanos.

Āboltiņa skaidroja, ka tas ir dienestu uzdevums nodrošināt, lai abi minētie pasākumi norit mierīgi, jo «dzīvojam brīvā, demokrātiskā valstī, kurā ir iespējas pulcēties un rīkot dažādus pasākumus. Bet ir ļoti svarīgi, lai šie pasākumi noritētu mierīgi un tajos nenotiktu provokācijas», un netiktu aizskartas arī pārējās sabiedrības intereses.

Jau ziņots, ka šogad 16.marta pasākumi Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, pulcēja vairākus simtus iedzīvotāju un aizritēja bez īpašiem starpgadījumiem.

Norisei pie Brīvības pieminekļa tika pieteikti kopumā četri pasākumi, kas saistīti gan ar leģionāru piemiņu, gan nosodījuma paušanu nacismam. Kopumā tie pulcēja vismaz 1500 cilvēku.

Valsts policijā aģentūrai LETA norādīja, ka kopumā šie pasākumi aizritējuši mierīgi un policija sākusi vien divas administratīvās lietvedības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu