Mārupes novada sivēni, kas neprot uzvesties

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārupes pašvaldība

Kārtības uzturēšana atkritumu laukumos lielā mērā ir atkarīga no pašu namu iemītnieku attieksmes, tā var secināt, iepazīstoties ar Mārupes novadā dzīvojošo un strādājošo cilvēku novērojumiem par cilvēku uzvedību, izmetot atkritumus.

TVNET lasītāja Inese rakstīja: «Mārupes novada Tīrainē, Viršu ielā 10 un 7, atrodas atkritumu konteineri. Diemžēl liela daļa Tīraines iedzīvotāju šos atkritumu «laukumus» uztver kā atkritumu poligonus un nevar ievērot vispārpieņemtas ētikas normas - atkritumi jāizmet atkritumu konteinerā, nevis blakus vai ap konteineru, videi bīstamie atkritumi nav jānomet pie atkritumu konteinera.

Foto: TVNET lasītājs

Arī ar atkritumu izvešanas kompāniju SIA ECO BALTIA ir bijušas problēmas ar atkritumu laicīgu neizvešanu un zaļās zonas - zāliena izbraukāšanu. Mārupes komunālie pakalpojumi par minēto situāciju ir gan informēti, gan tās darbinieki paši apstiprina iedzīvotāju nekulturālu attieksmi pret dabu, apkārtni, tomēr nekādus mērus iedzīvotāju atbildībai/izglītošanai ar uzsaukumiem, informatīviem ziņojumiem nav veikuši.

Foto: TVNET lasītājs

Man tas ir nepieņemami, tomēr nav manos spēkos mainīt daudzu Tīraines iedzīvotāju ilggadējos ieradumus un attieksmi.»

Lasītāja atsūtīja vairākas fotogrāfijas, kas uzņemtas ilgākā periodā.

Foto: TVNET lasītājs

Savukārt Mārupes novada pašvaldības pārstāve Kate Nītiņa TVNET skaidroja, ka saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem «Par nekustamo īpašumu uzturēšanu un sabiedrisko kārtību Mārupes novadā» daudzdzīvokļu namiem piegulošās publiskās lietošanas teritorijas kopšanu, tai skaitā sanitārās tīrības uzturēšanu, jānodrošina nama apsaimniekotājam.

Foto: TVNET lasītājs

Pēc pašvaldības rīcībā esošās informācijas, ko sniedzis Viršu ielas daudzdzīvokļu namu apsaimniekotājs, zināms, ka iedzīvotājas

minētā situācija nesistemātiski bijusi iepriekšējā gadā, bet patlaban tā ir uzlabojusies.

Nītiņa atsūtīja apsaimniekotāja iesūtītas šonedēļ uzņemtas fotogrāfijas.

Foto: TVNET lasītājs

Apsaimniekotāju pārstāvis Juris Ivanovs informējis, ka, tam, lai minētās teritorijas tiktu uzturētas kārtībā, tiekot pievērsta pastiprināta uzmanība, jo

acīmredzot Viršu ielas namos ir arī tādi iedzīvotāji, kurus neuztrauc sava apkārtējā vide.

Patlaban izdevies novērst arīdzan tādas situācijas, kad atkritumu apsaimniekotājs nav varējis konteinerus iztukšot paredzētajā dienā, jo ārpus stāvlaukuma novietotās automašīnas aizšķērsojušas ceļu uz atkritumu konteineru laukumu.

Foto: Mārupes pašvaldība

To, ka kārtība atkritumu laukumos lielā mērā tomēr ir atkarīga no pašu namu iemītnieku attieksmes, pierāda tas, ka, piemēram, atkritumu konteineru laukumos pie turpat netālu esošajām rindu mājām uz Jelgavas ceļa 34 tīrs un kārtīgs ir bijis vienmēr. Mājām ir tas pats apsaimniekotājs – «Mārupes komunālie pakalpojumi».

Foto: Mārupes pašvaldība
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu