Leģionāru piemiņas gājiens noslēdzies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šodien Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, notiek četri iepriekš pašvaldībā pieteiktie 16.marta pasākumi, kas saistīti gan ar leģionāru piemiņu, gan nosodījuma paušanu nacismam. Lai arī tiesībsargājošās iestādes ir gatavas kārtības nodrošināšanai pasākumu laikā, provokāciju mēģinājumi tomēr esot iespējami, tāpēc cilvēki tiek aicināti lieki neveidot pie Brīvības pieminekļa lielu pūli un norobežoties no provokācijām.

Iekšlietu ministrs jau iepriekš stāstīja, ka pirms 16.marta pasākumiem virkne jaunu personu esot iekļautas cilvēku sarakstā, kuriem liegta iebraukšana Latvijā.

No plkst.11 līdz 13 pašvaldībā pieteikts gājiens maršrutā Skārņu iela-Kaļķu iela-Brīvības bulvāris (Brīvības piemineklis). Pasākuma organizators ir biedrība «Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa». Kā pasākuma mērķis minēta ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa pēc dievkalpojuma leģionāru piemiņai, kas notiks plkst.10 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā.

Biedrības pārstāvis un Rīgas domes deputāts Jānis Atis Krūmiņš pastāstīja, ka iecerēts mierīgs gājiens, lai parādītu godu leģionāriem kā neatņemamai Latvijas valsts sastāvdaļai. Gājienā tradicionāli piedalās arī paši leģionāri un kritušo leģionāru tuvinieki. Gājiens tiek rīkots kritušo leģionāru piemiņai - to leģionāru, kuru apbedījuma vietas nav zināmas. Pēc gājiena biedrības pārstāvji dosies uz Lesteni, lai pieminētu tur apglabātos karavīrus.

Foto: twitter.com/LETA_live

Tikmēr no plkst.13 līdz 14 pašvaldībā pieteikta sapulce/pikets Brīvības pieminekļa laukumā. Pasākuma organizators ir biedrība «Latvijas Antinacistiskā komiteja». Kā pasākuma mērķis norādīta sapulce «Waffen SS» upuru piemiņai un par «Waffen SS» noziegumu attaisnošanas bīstamību. Šajā laikā biedrības pārstāvji arī plāno nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, informēja biedrības pārstāvis Aleksejs Šaripovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu