Drošības policija: 16.marta provokāciju riski nav mazinājušies un saglabājas augstā līmenī

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem provokāciju riski 16.martā nav mazinājušies un saglabājušies augstā līmenī, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Drošības policijas (DP) Pretterorisma centra vadītājs DP priekšnieka vietnieks Juris Leitietis. Lai gan Rīgas dome 16.martā atļautos pasākumus nodalījusi, provokāciju riski neesot mazinājušies, gluži pretēji - tie esot augsti, it sevišķi brīdī, kad Latvija ir Eiropas Savienības prezidējošā valsts.

«Lai gan pieteiktie pasākumi ir atdalīti ar laikiem, proti, katrs notiek savā laikā, ir atsevišķas cilvēku grupas, kuras kā skatītāji mēģinās ar saukļiem izprovocēt uz asāku vārdu apmaiņu. Un

šādus momentus īpaši vēlas redzēt cilvēki ar kamerām, lai nofilmēto materiālu izmantotu pret Latviju,»

sacīja Leitietis.

Tāpēc Leitietis aicināja nepakļauties provokācijām.

Konkrētu signālu, ka 16.martā tiek gatavotas provokācijas, neesot, taču Leitietis brīdināja, ka tādas var notikt. Viņš norādīja, ka, ņemot vērā Krievijas propagandu, tiks izmantota jebkura kļūda, lai sagrozītā gaismā norādītu, ka Latvijā atdzimst fašisms, tāpēc Latvijas iedzīvotāji aicināti neatbildēt uz provokācijām.

Jau ziņots, ka minētajā dienā Rīgā notiks visi pieteiktie pasākumi pie Brīvības pieminekļa.

Kā informēja Rīgas domē, biedrība «Latvijas Antinacistiskā komiteja» mainījusi sava pasākuma laiku - no iepriekš pieteiktajiem plkst.10 līdz 14 uz plkst.13 līdz 14. Turklāt biedrība piekritusi šo pasākumu rīkot, neizmantojot skaņu pastiprinošas ierīces. Līdz ar to nepārklājas Latvijas Antinacistiskās komitejas pasākuma laiki ar biedrības «Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa» pieteikto pasākumu no plkst.11 līdz 13.

Ņemot vērā minēto, pašvaldībai saskaņā ar likumu «Par sapulcēm un piketiem» nav tiesību veikt kādas ierobežojošas darbības.

Biedrība «Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa» arī savstarpēji vienojās ar biedrību «Nacionālo karavīru atbalstam» par abu biedrību pasākumu vienlaicīgu norisi.

Savukārt nacionālradikālās biedrības «Gustava Celmiņa centrs» vadītājs un «pērkoņkrustiešu» ideoloģijas popularizētājs Igors Šiškins arī savstarpēji vienojās ar biedrību «Nacionālo karavīru atbalstam», ka neiebilst pret viņa rīkoto pasākumu, ja tajā tikšot izmantoti tikai Baltijas valstu, kā arī Ukrainas un Baltkrievijas karogi.

Visos pasākumos kā ik gadu drošību nodrošinās Valsts un Rīgas Pašvaldības policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu