Tuvākajā laikā varētu izlemt par «Krājbankas Līzinga» pārdošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lēmums par likvidējamās AS «Latvijas Krājbanka» meitassabiedrības «LKB Līzings» pārdošanu varētu tikt pieņemts tuvākajā laikā, informēja «Latvijas Krājbankas» administratora «KPMG Baltics» sabiedrisko attiecību pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Patlaban ir palicis viens pretendents no ārvalstīm, kurš ir izteicis savu piedāvājumu iegādāties «LKB Līzingu» ar dažādiem nosacījumiem. «Latvijas Krājbankas» administrators pašlaik veic neatkarīgu portfeļa novērtēšanu, pirms tiks lemts par izteiktā piedāvājuma atbilstību. Lēmumu par pārdošanu varētu pieņemt tuvākajā laikā.

Abi vietējie pretendenti, kas iepriekš izrādīja interesi par «LKB Līzinga» iegādi, veica padziļināto izpēti jeb «due diligence», bet nonāca pie secinājuma, ka pārdodamais aktīvs pašlaik kopumā tiem nav interesants.

Jau ziņots, ka

«LKB Līzings» patlaban neveic aktīvu uzņēmējdarbību un jauni klienti netiek piesaistīti, taču tiek atgūti izsniegtie līdzekļi.

Rīgas apgabaltiesa 2011.gada decembrī pasludināja «Latvijas Krājbanku» par maksātnespējīgu un par tās administratoru apstiprināja «KPMG Baltics». 2012.gada maijā Rīgas apgabaltiesa nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu