Google telefonu konstruktorus tirgos jau nākamgad (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Interneta gigants Google, kas cītīgi apgūst arī citas tehnoloģiju nozares, jau nākamā gada sākumā plāno sākt piedāvāt mobilo telefonu konstruktorus par saprātīgu cenu.

Ziņojumā žurnālā Time teikts, ka Google turpina virzīt projektu Ara, lai jau tuvākajā laikā tirgū laistu telefonus, ko lietotāji var veidot atbilstoši savām vajadzībām. Tas būs iespējams, mainot ierīču komponentes gluži kā LEGO konstruktora klucīšus, raksta Latimes.com.

Projekta Ara pirmsākumi meklējami 2012.gada nogalē sakaru iekārtu ražotāja Motorola Progresīvo tehnoloģiju un projektu nodaļā, ko Google pēc darījuma ar ķīniešu koncernu Lenovo tomēr paturēja.

Progresīvo tehnoloģiju un projektu nodaļā strādā tikai daži cilvēki, taču Google Time sacījuši, ka funkcionējošu telefonu konstruktora prototipu plānots pabeigt tuvāko nedēļu laikā. Masveida ražošanu un telefonu komponenšu laišanu pārdošanā, lai sakaru tīkotāji varētu būvēt savus tālruņus, plānots sākt ne vēlāk kā 2015.gada pirmajā ceturksnī. Google gan atzīmē, ka pirmie telefoni spēs pieslēgties tikai WiFi tīklam.

Telefonus vienos tāda kā pamata konstrukcija jeb šasija, kam pēc izvēles varēs pieslēgt dažādu specifikāciju komponentes. Šasijas būs pieejamas trīs dažādos izmēros un Google koncentrēsies uz tām, savukārt komponentes tiks atstātas piegādātāju - attīstītāju - ziņā.

Project Ara vadītājs Pols Jerjomenko Time atklājis, ka moduļu telefona izstrāde savulaik sākta ar domu pārliecināties, vai ir iespējams ar tehniku paveikt to pašu, ko ar Android programmatūru. Proti, panākt, ka viena produkta pilnveidošanai pieķeras tūkstošiem dažādu izstrādātāju, nevis tikai dažas lielas kompānijas.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu