«Euronews» pakļaujas Krievijas cenzūrai (63)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Televīzijas kanāls «Euronews» nekavējoties reaģējis uz Krievijas Ārlietu ministrijas «sašutumu» par telekanāla «Facebook» profila lapā ievietoto fotogrāfiju, kurā redzams Ukrainas karoga krāsās izkrāsotais Bulgārijas piemineklis padomju «atbrīvotājiem», un Maskavai nepatīkamo attēlu aizvācis.

Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā naktī uz svētdienu Ukrainas karoga krāsās tika izkrāsots viens no padomju «atbrīvotāju» pieminekļa karavīriem, kā arī karavīru grupas nestais karogs. Uz pieminekļa arī parādījās uzraksti «Slava Ukrainai» un «Kaputin».

Krievijas Ārlietu ministrija jau pirmdien pieprasīja Bulgārijai izmeklēt šo incidentu. Savukārt naktī uz otrdienu telekanāls «Euronwews» izkrāsotā pieminekļa fotoattēlu bija ievietojis savas «Facebook» lapas profila attēla sadaļā.

«Tā šobrīd izskatās telekanāla «Euronews» profils. Mūsu reakcija - tas ir pāri robežai. Svarīga ir jūsu reakcija,» teikts paziņojumā, kas Krievijas Ārlietu ministrijas «Facebook» labā ievietots naktī uz otrdienu.

Pēc kāda laika Sofijas pieminekļa fotogrāfija telekanāla «Facebook» lapas profilā tika aizstāta ar citu attēlu.

«Publicējot mūsu [»Facebook» profila] sienā Sofijas akcijas instalācijas attēlu, mēs nekādā ziņā negribējām paust atbalstu vieniem vai citiem spēkiem Ukrainā un vēl jo mazāk - vandalisma aktam. Tā vienkārši ir fotogrāfija, kas atspoguļo notikumus apkārtēja pasaulē, tā ir viena no pretrunīgākajām un visvairāk apspriestākajām pēdējo dienu fotogrāfijām,» teikts telekanāla paziņojumā.

«Līdzās tam mēs redzam, ka šī attēla publicēšana uz mūs [»Facebook» profila] «vāka» ir nepareizi saprasta kā programmas paziņojums un pretēji mūsu gribai ir aizvainojusi daudzus skatītājus. Tāpēc mēs noņemam to, tomēr vienlaikus nepieņemam apsūdzības par kara veterānu piemiņas aizvainošanu,» teikts paziņojumā.

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu