Nokia prezentē superlētus Android telefonus (31)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Budžeta klases Android viedtālruņu tirgum ir pievienojies jauns spēlētājs – Nokia.

Līdz šim Nokia viedtālruņu klāstu pamatā veidoja Lumia sērijas ierīces ar Windows Phone operētājsistēmu. Lai arī tuvākajā laikā Nokia mobilo telefonu ražošanas bizness 5,4 miljardu eiro vērtā darījumā kļūs par Microsoft īpašumu, somi izlaidīs viedierīces ar konkurenta Google piedāvātās mobilās operētājsistēmas Android versiju, ziņo Reuters.

Pirmie Nokia viedtelefoni ar Android būs X, X+ un XL, un ar tiem Nokia centīsies apgūt budžeta klases viedtelefonu tirgus segmentu. Pēc Nokia vadītāja Stīvena Elopa teiktā, tas var kļūt par «zelta bedri», jo tam tiek prognozēts četrkārt augstāks izaugsmes temps nekā dārgākiem viedtālruņiem.

Barselonā notiekošajā Pasaules Mobilajā kongresā, kur Elops sanākušos interesentus iepazīstināja ar jaunajiem X sērijas viedtelefoniem, Nokia vadītājs sacīja, ka lētāku ierīču izlaišana nenozīmē 180 grādu pagriezienu kompānijas stratēģijā; tas vienkārši ir solis, kas ar Nokia vārdu iepazīstinās nākamo miljardu lietotāju.

Elops atzīmē, ka X sērija būs Lumia saimes papildinājums. «Arī ar Lumia tiek apgūti jauni cenas reģioni, taču X telefoni sprauksies vēl zemāk,» - tā Elops.

Pērn visā pasaulē piegādāts nepilns miljards jeb par 41% vairāk viedtālruņu nekā gadu iepriekš. Absolūtais vairākums - 781,2 miljoni - ir ar Android sistēmu, 153,4 miljoni ir iPhone, bet 35,7 miljoni pērn pārdoto ierīču bijuši ar Windows Phone operētājsistēmu. Salīdzinoši nelielais atlikums sadalīts BlackBerry, Symbian, Bada un citu operētājsistēmu starpā.

Foto: Reuters/ScanPix

Nokia X, kam ir 4 collu ekrāns (800x480 pix), 512 MB RAM, 3 megapikseļu kamera un 4 GB iebūvēta atmiņa, pārdošanā nonāks jau tuvākajā laikā, bet X+, kam galvenie parametri ir tādi paši, tikai RAM sasniedz 768 MB un ir arī microSD atmiņas kartes ligzda, kā arī XL ar 5 collu ekrānu (800x480 pix), 768 MB RAM, 2 megapikseļu priekšējo kameru un 5 Mpix galveno kameru sekos vēlāk. Visi trīs modeļi ir apgādāti ar 1 GHz divkodolu procesoru un maksās robežās no 89 līdz 109 eiro.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu