EK: Grieķijas reformu priekšlikumi saņemti laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisija (EK) otrdien paziņoja, ka ekonomikas reformu saraksts, ko Grieķijai apmaiņā pret palīdzības programmas pagarināšanu uz četriem mēnešiem pieprasījuši starptautiskie aizdevēji, saņemts noteiktajā laikā.

«Grieķijas valdības paredzēto reformu saraksts saņemts laikā,» savā tvitera konta ierakstā norāda EK preses pārstāvis.

Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis pirmdien paziņoja, ka valsts kreditori lūguši pagaidīt līdz otrdienai un tikai tad iesniegt jaunos reformu priekšlikumus.

Šo reformu sarakstu otrdien jāapstiprina starptautiskajiem kreditoriem un eirozonas dalībvalstu finanšu ministriem.

Iepriekš publiskots reformu saraksta kopsavilkums liecina, ka Grieķija paredzējusi strukturālās reformas nodokļu un valsts pārvaldē un pasākumus Grieķijas «humānās krīzes» novēršanai.

Valdība paredzējusi izveidot taisnīgāku nodokļu sistēmu, apkarot nodokļu nemaksāšanu, korupciju, degvielas un cigarešu kontrabandu un palielināt atbalstu trūcīgajiem, paredzot mājokļu garantijas un bezmaksas medicīnisko aprūpi neapdrošinātajiem bezdarbniekiem.

Kā ziņots, eirozonas finanšu ministri piektdienas vakarā piekrita Grieķijas lūgumam pagarināt aizdevuma programmas termiņu, taču, lai iegūtu programmas pagarinājumu, Grieķijai jāiesniedz starptautiskajiem kreditoriem plānoto reformu sarakstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu