Nokia spers kāju Android teritorijā (39)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai arī Nokia telefonu ražošanas bizness šobrīd jau pieder Microsoft, somu kompānijas tuvākās nākotnes plānos ir Android platformas apgūšana.

Nokia ilgu laiku spītīgi turējās pie pašu izstrādātās Symbian operētājsistēmas. Patērētājiem tā nepatika, pārdošanas apjomi krita un apmaiņā pret 250 miljonu ASV dolāru subsīdijām ik ceturksni somi piekrita izmantot Windows Phone mobilo operētājsistēmu.

Tai viedierīču tirgū sokas krietni labāk nekā Symbian, taču Nokia tirgus daļa aizvien ir salīdzinoši maza. Situāciju uz labo pusi plānots vērst ar Android palīdzību.

Kā vēsta interneta izdevums eWeek.com, par Android Nokia domā jau sen. Gadījumā, ja nebūtu izdevies vienoties ar Microsoft par pārņemšanas darījuma summu, kas galu beigās sasniedza 7,4 miljardus dolāru jeb 5,4 miljardus eiro, Nokia tāpat būtu izlaidusi ierīci ar Google operētājsistēmu.

Tagad debija Android pasaulē notiks Microsoft uzraudzībā, un šāds pavērsiens savā ziņā ir pat loģisks. Proti, Microsoft izmantos Android modificēs pēc saviem ieskatiem un tā iegūs labu līdzekli savas programmatūras un pakalpojumu izplatīšanai jaunattīstības tirgos, kur atrodas jaunā viedtālruņa mērķauditorija. Nokia Android viedtelefona prezentācija varētu notikt Mobilās pasaules kongresā Barselonā šā mēneša beigās.

Kā ziņo Nozare.lv, paredzams, ka viedtālrunim būs četru collu displejs, Qualcomm Snapdragon S4 procesors, trīs megapikseļu kamera, četru gigabaitu iebūvētā atmiņa un 512 megabaitu operatīvā atmiņa. Tam nebūs pieejas tradicionālajiem Google servisiem, piemēram Google Play aplikāciju veikalam. Tā vietā telefonam būs uzstādītas dažādas Microsft un Nokia aplikācijas - Skype, Xbox Music un atsevišķs aplikāciju veikals.

Jau ziņots, ka kopš pagājušās nedēļas Microsoft ir jauns izpilddirektors – Satja Nadella, kurš ieņems ilggadējā vadītāja Stīva Balmera vietu. Nadella kompānijā jau ir nostrādājis 22 gadus un atbalsta Microsoft filosofiju, ka šajā biznesā tradīcijas un aizgājušo gadu vērtības netiek turētas godā; vissvarīgākais ir nodarboties ar inovācijām un doties uz priekšu.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu