Facebook dibinātājs Cukerbergs pērn bijis ASV dāsnākais ziedotājs (17)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sociālā tīkla «Facebook» dibinātājs un izpilddirektors Marks Cukerbergs 2013.gadā bija ASV visdāsnākais ziedotājs, kurš gandrīz miljardu ASV dolāru no savas bagātības ziedojis labdarībai, pirmdien ziņoja žurnāls «Chronicle of Philanthropy».

Žurnāls, kas seko līdz labdarības ziedojumiem ASV, ziņoja, ka Cukerbergs un viņa sieva Priscilla Čana kopā ziedojuši 18 miljonus «Facebook» akciju 992 miljonu dolāru (726 miljonu eiro) vērtībā fondam «Silicon Valley Community Foundation».

Šis Kalifornijas štata Mauntinvjū pilsētā bāzētais fonds ir specializējies labdarības līdzekļu investēšanā un pārvaldīšanā. Tā pārvaldīšanā ir aktīvi apmēram 4,7 miljardu dolāru (3,4 miljardu eiro) vērtībā.

Cukerbergs un Čana, kas ir ārste, pēdējos divos gados ir ziedojuši šim fondam 36 miljonus «Facebook» akciju apmēram 1,5 miljardu dolāru (1,1 miljarda eiro) vērtībā.

Cukerbergs, kuram šogad apritēs 30 gadu, ir visjaunākais no ziedotājiem, kas jebkad nokļuvuši «Chronicle of Philanthropy» publicēto ziedotāju sarakstu virsotnē.

Žurnāls «Forbes» septembrī novērtēja Cukerberga bagātību ar 19 miljardiem dolāru (14 miljardiem eiro), atzīstot viņu par 20. bagātāko cilvēku ASV.

Pateicoties «Facebook» akciju vērtības kāpumam, Cukerberga bagātība tagad ir pieaugusi un tuvojas 30 miljardiem dolāru (22 miljardiem eiro), nesen novērtēja tirgus pētījumu firma «Wealth-X».

2012.gadā ASV dāsnākais ziedotājs bija investors Vorens Bafets, kurš ziedoja labdarībai apmēram trīs miljardus dolāru (2,2 miljardus eiro). Cukerbergs un viņa sieva 2012.gadā ziedoja labdarībai apmēram pusmiljardu dolāru (366 miljonus eiro), ieņemot otro vietu ASV ziedotāju topā.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu