Āfrikas cūku mēra dēļ Krievija aizliedz ievest cūkgaļu no Lietuvas (40)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija un Baltkrievija uz laiku ir aizliegušas ievest cūkgaļu no Lietuvas, jo tur ir konstatēts Āfrikas cūku mēris.

Par to informējuši Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests «Rosseļhoznadzor» un Baltkrievijas Lauksaimniecības un pārtikas ministrijas Veterinārās un pārtikas uzraudzības departaments.

Pagaidu aizliegums attiecas uz mājas un mežacūku gaļu, cūku spermu, izstrādājumiem no cūku ādas un citām ķermeņa daļām. Baltkrievija arī aizliegusi ievest dzīvas cūkas no Lietuvas, bet Krievijā aizliegums ievest dzīvas cūkas no Eiropas Savienības (ES) ir spēkā jau kopš 2012.gada - tas tika noteikts Šmallenbergas vīrusa dēļ.

Jau ziņots, ka Āfrikas cūku mēris atrasts divām mežacūkām Salčininku un Varenas rajonos Lietuvas dienvidos.

Pagājušajā vasarā Baltkrievijā, Grodņas un Vitebskas apgabalos, kas atrodas pie Latvijas un Lietuvas robežas, tika konstatēta cūku saslimšana ar Āfrikas cūku mēri.

Āfrikas cūku mēris ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem nes lielus ekonomiskos zaudējumus. Āfrikas cūku mēris nav bīstams cilvēkiem.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu