Ārsts no Latvijas brīvprātīgi devies uz Kijevu palīdzēt ievainotajiem Ukrainas karavīriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Okulārists Valdis Valters no Latvijas šonedēļ brīvprātīgi devies uz Ukrainas galvaspilsētu Kijevu, lai par saviem līdzekļiem palīdzētu ukraiņu karavīriem, kuri kaujās ar prokrieviskajiem separātistiem zaudējuši acis, šovakar vēsta telekompānijas TV3 ziņas.

Valters neesot spējis mierīgi gulēt, saprotot, kādā situācijā nonākuši ukraiņi. Ārsts bažījies, ka, «ja nepalīdzēsim viņiem, mēs varam būt nākamie».

Valters Kijevā ieradies pirmdien un Ukrainas karavīru ārstēšanai viņš plāno ziedot visu šo nedēļu. Kaujās zaudētās karavīru acis Valters aizstāj ar protēzēm. «Patiesībā es esmu drusku piekusis, jo tik daudz invalīdus, tik daudz cilvēkus svaigi no frontes es neesmu protezējis,» TV3 ziņām atzīst uz Kijevu aizbraukušais okulārists.

Notikumi Ukrainā Valteram atgādinot atmodas laikus dzimtenē. Latviešu ārsta atsaucība ukraiņiem esot ļoti patīkams pārsteigums un Valters kļuvis par vietējo mediju zvaigzni.

Kopumā Valters par saviem līdzekļiem Kijevā apņēmies apkalpot 65 pacientus. Līdz trešdienai viņš acu protēzes jau bija ievietojis 40 karavīriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu