Kāpēc mums rāda citplanētiešus BBC vietā? (924)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Daudziem cilvēkiem, it īpaši vecākiem ļaudīm, televīzija ir viens no svarīgākajiem informācijas avotiem. Tāpēc nepieņemami, ka kopš 1.janvāra daļa Latvijas iedzīvotāju, pat paši negribot, ir spiesti skatīties Krievijas kontrolētos TV kanālus, kā arī apšaubāmas kvalitātes pārraides, piemēram, par citplanētiešiem. Turklāt nesaprotami, kāpēc skatītājiem netiek piedāvāti starptautiski atzīti ziņu kanāli.

Vairāki portāla TVNET lasītāji pauž neapmierinātību, ka kopš 1.janvāra, kad daļai skatītāju iecienītie TV kanāli TV3 un LNT vairs nav pieejami bez maksas, paralēli šīm programmām tiek uzspiesti arī krieviski runājošie kanāli.

Konkrētāk - izvēloties kādu no Lattelecom virszemes TV piedāvājumiem, skatītāji saņem arī veselu gūzmu krievu kanālu, ko kontrolē Krievijas valdība ar Vladimiru Putinu priekšgalā.

«Dīvaini, ka Lattelecom reklāmās krievu kanāli tiek īpaši uzsvērti. Viņu mājas lapā rakstīts: «Abonē virszemes TV.. un skaties Ekonomisko paku ar Latvijas, Krievijas un ārzemju televīzijas populārākiem kanāliem..» Vai tad Krievija nav tādas pašas ārzemes kā Lielbritānija vai Vācija? Kāpēc Krievija reklāmā tiek izcelta atsevišķi?» neizpratni pauž lasītājs Jurģis.

Ne par kādu naudu netiek pie starptautiskajiem ziņu kanāliem

Turklāt skatītājiem šķiet dīvaini, kāpēc Lattelecom nepiedāvā starptautiski atzītos un populāros ziņu kanālus, piemēram, BBC vai CNN.

«Tie ir vieni no populārākajiem TV kanāliem pasaulē. Būtu tikai pašsaprotami, ja tos piedāvātu arī Latvijas iedzīvotājiem. Taču patlaban tos nevar saņemt ne par kādu naudu, pat ja skatītājs ir gatavs maksāt vairākus desmitus latu.

Kāpēc Lattelecom nepiedāvā šos analītiskos kanālus, bet tā vietā

man liek maksāt par Putina kontrolētajiem krievu kanāliem?

Pa krievu kanāliem Putina propagandu baro nevis karotēm, bet gan milzīgām pavārnīcām! Kāpēc latviešu skatītāji tiek zombēti ar šo Krievijai labvēlīgo ziņu plūsmu?» sašutumu pauž lasītājs Jānis no Vidzemes.

Nemanāmi «saēdas» Putina idejas

Neapmierinātību pauž arī rīdziniece Krista, kuras vecākiem līdz ar LNT un TV3 kanāliem kopš janvāra pieejams arī lielais skaits krievu kanālu.

«Mani vecāki dzīvo vienā no lielākajām Latvijas pilsētām. Līdz šim viņi bija kategoriski pret Putina īstenoto politiku, tostarp attiecībā uz Baltijas valstīm, tāpēc biju šokā, kad pirms dažām dienām viņus apciemoju.

Tētis, neko ļaunu nenojauzdams, bija tikko skatījies filmu un ziņas vienā no krievu kanāliem. Filmu viņš bija izvēlējies apzināti, bet pēc tam ikvakara ziņas bija palikušas automātiski.

Turklāt viņš nav vienīgais pensionārs, kuram tādā veidā «iebaro» Putina idejas.

Domāju, ka līdzīgā veidā līdz «smadzeņu skalošanai» nonāk arī citi 60, 70 un 80 gadus vecie cilvēki.

Ekrānšāviņš
Ekrānšāviņš Foto: Ekrānšāviņš

Citplanētiešu pārraides nevar būt svarīgākās

Var jau iebilst, ka katrs cilvēks pats izvēlas, ko skatīties, bet realitātē daudz vecāko ļaužu uzķersies uz šā āķa. Man kā Latvijas iedzīvotājam nav pieņemami, ka pamata paketēs iekļauj tik daudz krievu kanālu.»

Lasītājiem arī nav saprotams, kāpēc skatītājiem tiek piedāvāts lielāks skaits krievu, nevis latviešu kanālu.

Absurdi, ka latviešu valodā runājošo kanālu ir mazāk nekā krievu valodā raidošo!

Vajadzētu pārskatīt piedāvājumu arī no satura viedokļa.

«Piemēram, Ren TV piedāvātās pārraides par citplanētiešiem un sazvērestības teorijām nevar būt svarīgākas par vispusīgiem ziņu kanāliem,» pauž kritiski noskaņots lasītājs.

Lattelecom komentārs

Lattelecom Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite gan norāda, ka Lattelecom Virszemes TV Ekonomiskajā pakā esot pieejami skatītāju vispieprasītākie kanāli, no kuriem lielākā daļa ir Latvijā veidoti– bez nacionālajiem kanāliem – LTV, LTV7, ReTV, OTV, TV24, ir vēl citi vietējie kanāli - TV3, LNT, Šlāgerkanāls, Mūzikas Video, Sportacentrs.

Tāpat pieejams plašs starptautisko ziņu kanālu klāsts – Lattelecom Interaktīvajā televīzijā ir pieejami tādi starptautiski ziņu kanāli kā CNN International, Euronews, BBC World, Bloomberg, Al Jazeera International, savukārt Virszemes televīzijā šobrīd pieejams ziņu kanāls Euronews, bet no aprīļa plānots pievienot kanālu CNN International.

Jāteic, ka pēc TV skatītāju datiem (Lattelecom Interaktīvās TV lietotāju dati) tikai kanāls Euronews ir iekļuvis top 30 skatītāko kanālu sarakstā, savukārt visi pārējie starptautiskie ziņu kanāli ir top100 reitingu apakšgalā, norāda Bite.

Komentāri (924)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu