Straujuma varētu aicināt uz Rīgu Baltkrievijas premjeru, bet Mamikins - Lukašenko

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergey Guneev / RIA Novosti

Uz Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samitu Rīgā, iespējams, varētu tikt aicināts Baltkrievijas premjerministrs, norāda Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Savukārt Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins (S) pieļauj iespēju, ka, izpildot nosacījumus, varētu tikt uzaicināts Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

Straujuma norādīja, ka sarunā ar Eiropadomes vadītāju Donaldu Tusku ir pārrunāta iespēja, ka uz samitu varētu tikt uzaicināts Baltkrievijas premjers.

Savukārt Mamikins pieļāva iespēju, ka, ja Baltkrievija līdz martam atrisinās situāciju ar vairākiem politieslodzītajiem jeb veiks viņu atbrīvošanu, tad uz Rīgu varētu atbraukt Lukašenko, kurš ļoti vēloties ierasties uz samitu. Viņš norādīja, ka Lukašenko atrodas ES «melnajā sarakstā», kas ir vērtējams kā paradokss, ņemot vērā, ka šajā sarakstā neatrodas Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Politiķis arī piebilda, ka attiecībā par iespēju Lukašenko ierasties Rīgā par ielūgumu izsūtīšanu ir atbildīga Latvijas Ārlietu ministrija.

Kā ziņots, Rīgā maijā notiks ES Austrumu partnerības samits.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu