Babītes ezerā atkārtoti notver maluzvejniekus (23)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vecgada rītā policija aizturējusi trīs vīriešus, kuri nodarbojās ar maluzvejniecību Babītes ezerā; divi no aizturētajiem ir tie paši, kas jau tika aizturētas pirms divām nedēļām Babītes ezerā ar desmit gados lielāko lomu - 405 kilogramiem zivju, informēja Valsts policijā.

Aizturēšana veikta sadarbībā ar Vides aizsardzības asociācijas pārstāvjiem pēc aptuveni nedēļu ilgušas ezera novērošanas. Novērošana tika veikta, jo Valsts policija konstatēja, ka pirms divām nedēļām aizturētie vīrieši jau trīs dienas pēc aizturēšanas atsāka nodarboties ar nelikumīgo zveju.

Šoreiz nelegālais loms nebija tik iespaidīgs, kaut ezerā bija ievietoti aptuveni 1,5 kilometri tīklu. Maluzvejnieki bija noķēruši 1 līdaku, 39 līņus, 15 karūsas un 21 breksi.

Aizturētie vīrieši atzinuši, ka zivis ķertas tālākai realizācijai.

Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess par zivju ķeršanu vai citādu zivju vai ūdensdzīvnieku iegūšanu bez attiecīgas atļaujas vai saudzēšanas laikā, vai neatļautās vietās, vai ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem, ja tā izdarīta īpaši aizsargājamā dabas teritorijā vai ar to radīts būtisks kaitējums.

Par šādu pārkāpumu sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Papildus vīriešiem būs jāatlīdzina arī zaudējumi par nelegāli nozvejotajām zivīm, kas ir aptuveni 1225 lati.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu