Nīla Janga izveidotais mūzikas atskaņotājs nonāk pārdošanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kanādiešu rokmūziķis Nīls Jangs otrdien paziņoja, ka viņa izveidotais mūzikas atskaņotājs ar augstu skaņas izšķirtspēju nonācis pārdošanā.

Sadzīves elektropreču izstādē Lasvegasā Jangs norādīja, ka pārdošana sākusies pēc tam, kad pirmie apmēram 20 000 ierīču tika izsūtīti vietnes «Kickstarter» ziedotājiem.

«Man tas nozīmē ļoti daudz. Es atkal varēšu klausīties mūziku,» sacīja mūziķis, kurš gadiem ilgi iestājies par to, ka digitālajiem mūzikas ierakstiem nepieciešama augstāka skaņas kvalitāte.

«15 gadus es nevarēju klausīties mūziku tāpēc, ka dzirdēju tikai to, kā šim formātam trūkst,» viņš norādīja.

Pārnēsājamais mūzikas atskaņotājs «Pono» pašlaik nopērkams internetā, kā arī aptuveni 80 amerikāņu kompāniju veikalos. Tā cena ir 399 ASV dolāri (335 eiro).

Vietnē «Pono Music» nopērkami atskaņotājam piemērota formāta mūzikas ieraksti, kuru skaņas kvalitāte ir augstāka nekā šobrīd populārākajam formātam MP3. Datubāzē pašlaik ir aptuveni divi miljoni dziesmu.

Jangs norādīja, ka viņam neesot ne mārketinga plāna, nedz arī mērķa, cik daudzus atskaņotājus vajadzētu pārdot. «Man nav ne mazākās nojausmas, cik daudzas ierīces mēs pārdosim,» teica mūziķis. «Mani interesē tikai mūzikas skaņa. Ja cilvēki gribēs par to pastāstīt saviem draugiem, tad tas būs mūsu mārketinga plāns.»

Līdzekļu vākšanas vietnē «Kickstarter» Janga idejai tika ziedoti apmēram 6,5 miljoni ASV dolāru (5,5 miljoni eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu