Siguldas koncertzālē «Baltais flīģelis» notiks Vecgada koncerts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

30.decembrī plkst.18 koncertzālē «Baltais flīģelis» notiks Vecgada koncerts, informē koncerta rīkotāju pārstāve Inguna Almbauere. Svētku programmā klausītājus priecēs dziedātājs Daumants Kalniņš, Latvijas Nacionālās operas (LNO) solisti - soprāns Evija Martinsone un tenors Andris Ludvigs, kā arī Vidzemes kamerorķestris diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā.

Koncertā skanēs Endrjū Loida Vēbera, Žorža Bizē, Džuzepes Verdi, Franca Lehāra, Šarla Guno, Stinga, kā arī Raimonda Paula un Ulda Marhilēviča skaņdarbi, kuri īpaši aranžēti šim koncertam.

Daumants Kalniņš 2010.gadā beidzis Rīgas Doma kora skolu. Pašlaik Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) studē obojas un džeza vokāla klasē. Kalniņš koncertējis Eiropā, ASV un Japānā. Dziedātājs piedalījies mūziklos «Les Misérables», «Vestsaidas stāsts», «Futbols uz podestiem», «Klase» u. c. Kalniņš ieguvis Spēlmaņu nakts balvu kategorijā «Gada debija skatuves mākslā» par Kvazimodo lomu Zigmara Liepiņa operā «Parīzes Dievmātes katedrāle». Viņš bija nominēts «Lielajai Mūzikas balvai 2012» kategorijā «Gada debija». «Konkursa žūrijas locekle Gunda Vaivode par Kalniņu sacīja, ka viņš ir tīrradnis.

Evija Martinsone absolvējusi JVLMA. Papildinājusi prasmes meistarklasēs pie Margretas Honigas, Barbru Marklundas-Pētersones, Stjuarta Stretforda un Paolo de Napoli, kā arī aktiermeistarības klasēs pie Annas Eižvertiņas un Pētera Krilova. Latvijas Nacionālajā operā debitējusi 2005.gadā Galatejas lomā, par to saņemot Teātra balvas nomināciju kategorijā «Gada debija«. Kopš 2007.gada Martinsone ir JVLMA pasniedzēja. Operdziedātāja saņēmusi Latvijas Gāzes balvu kā labākā operas soliste 2011./2012.gada sezonā.

Andris Ludvigs absolvējis JVLMA vokālo nodaļu. Vokālo meistarību papildinājis meistarklasēs pie Regīnas Mačutes, Barbru Marklundas - Pētersones un Lives Jansenas. Ludviga operdziedātāja pieredze sākusies operstudijas «Figaro» iestudējumos. Dziedātāja repertuārā ir divas nozīmīgas lomas latviešu oriģināloperās - Raitis Bruno Skultes «Vilkaču mantiniecē» un Tots Imanta Kalniņa «Spēlēju, dancoju«. Ludvigs uzstājies Zagrebā, Sanktpēterburgā, Ņujorkā, Toronto, Lisabonā un citur. 2010.gadā dziedātājs saņēmis Latvijas Gāzes gada balvu kā labākais operas solists.

Ar 2013.gada noslēguma koncertu Siguldas koncertzāles «Baltais flīģelis» vadītāja un dibinātāja Inese Zagorska atstās amatu, lai turpinātu darbu kultūras jomā - jaunajā reģionālas un nacionālas nozīmes koncertzālē «Vidzemes koncertzāle «Cēsis». Zagorska atzina, ka viņā arvien dzīvo aizrautības gars, kas liek izmantot dzīves sniegtās iespējas, tāpēc šis būs viņas kā «Baltā flīģeļa» vadītājas pēdējais koncerts.

Biļetes uz koncertu var iegādāties un rezervēt koncertzāles «Baltais flīģelis» kasē un «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās, kā arī «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu