Google nosauc gada meklētākās tēmas (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

2013.gads strauji tuvojas noslēgumam, un populārākais interneta meklētājs, kā ik gadu, apkopo tos priekšmetus, tēmas un cilvēkus, kas tīmeklī meklēti visbiežāk.

Google nupat atklājis tēmas un frāzes, kas interneta lietotājus aizvadītajos 12 mēnešos interesējušas visvairāk. Diemžēl meklēšanas statistika rāda, ka interneta lietotājus maz interesē tādas lietas kā «mikrouzņēmums» vai «uzņēmējs», vēsta Reuters. Daudz pieprasītāka bijusi informācija par pasauli satricinājušiem jaunumiem, popkultūru, dažādiem gadžetiem un personībām.

Interneta kompānijas apkopotie dati rāda, ka šogad visvairāk meklēta informācija par nesen viņsaulē aizgājušo, bijušo Dienvidāfrikas prezidentu Nelsonu Mandelu. Viņam seko filmu sērijas «Ātrs un bez žēlastības» galvenā varoņa atveidotājs Pols Vokers, kurš novembra pēdējā dienā gāja bojā smagā autoavārijā. Pirmajā piecniekā vēl ierindojies Apple iPhone 5S, Korijs Monteits (televīzijas seriāla «Glee» aktieris, kurš šogad mira pēc heroīna un alkohola pārdozēšanas) un «Harlem Shake».

Meklētāko frāžu un tēmu TOP 10 otrajā pusē atbilstošā secībā savukārt ierindojušies Bostonas maratons, kura norises vietā nogranda sprādziens, laupot trīs cilvēku dzīvības, Lielbritānijas karaliskais mazulis Džordžs Aleksandrs Lūiss, viedtālrunis Samsung Galaxy S4, spēļu konsole Sony Playstation 4 un visbeidzot Ziemeļkoreja.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu