Jūrā iepūstā kaitbordista meklēšana pārtraukta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien jūrā iepūsts un no draugu loka pazudis kaitbordists Renārs Mileika. Glābēji, draugi, paziņas un līdzjutēji sestdienas pēcpusdienā devās pazudušo sportistu meklēt gar jūras piekrasti, meklēšana turpinājās arī naktī un visu svētdienu, tajā skaitā iesaistīts arī glābšanas helikopters. Tomēr, vairākkārt pārmeklējot teritoriju, kaitbordists nav atrasts un glābēji meklējumus pārtraukuši.

Jūrā pie Kolkas pārtrauktā kaitbordista Renāra Mileikas meklēšana pārtraukta, svētdien vakarpusē intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Ziņas» sacīja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāvis Andris Skribis.

Viņš atzina, ka teritorija, kurā Mileika pazudis vairākkārt pārmeklēta, taču kaitbordists tā arī nav atrasts.

Jau ziņots, ka kaitbordists iepūsts jūras līcī pie Kolkas raga sestdienas pēcpušdienā īsi pēc plkst. 15. Facebook atrodamā informācija vēsta, ka kaitbordists, atrodoties aptuveni 400 metru attālumā no krasta, pēkšņi pazudis no draugu redzes loka.

Katrs, kam ir zināma jebkāda informācija par kaitbordista atrašanās vietu, tiek lūgts sazināties ar koordinatoru Āri Muitinieku 28650990.

Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita TVNET informēja, ka vakar plkst.15.43 Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas koordinācijas dienests (MRCC Rīga) saņēma trauksmes zvanu no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta par kaitbordistu, kurš ir iepūsts jūrā un nav spējīgs vēja dēļ pats saviem spēkiem izkļūt krastā.

Nekavējoties tika uzsākti glābšanas un meklēšanas darbi, kuros tika iesaistīts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un civilie iedzīvotāji piekrastes apsekošanai, kā arī glābšanas un meklēšanas darbos jūrā, MRCC Rīga iesaistīja Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopterus un divus tirdzniecības kuģus, kuri vēl arvien veic meklēšanas darbus.

Jūras spēku flotiles juras novērošanas un sakaru dienests veica nepārtrauktu glābšanas rajona monitoringu, izmantojot video un radiolokācijas iespējas.

Meklēšanas darbus apgrūtināja stiprais vējš un redzamības pasliktināšanās. Jūrā viļņi sasniedza divarpus metru augstumu un, tuvojoties stiprai nokrišņu frontei, redzamība krasi pasliktinājās.

Tikmēr gar jūras krastu plašā teritorijā meklēšanā iesaistījies liels skaits brīvprātīgo - gan ar pazudušo pazīstami, gan nepazītami cilvēki, kas ieradušies pat no Liepājas, aģentūrai LETA pastāstīja meklēšanas koordinators Āris Muitnieks. Precīzu meklētāju skaitu viņš gan nevarēja nosaukt.

Piekrastes meklēšanā cilvēki iesaistījušies arī ar dažādiem braucamrīkiem - kvadracikliem un citiem, norādīja Muitnieks.

Ieraksts kādā Facebook profilā aicina: «Lūgums visiem, kam nav īpaši svarīgi plāni šim vakaram, doties palīdzēt glābējiem uz KOLKU ķemmēt krasta līniju, šī ir reize, kad mēs kā kaiteri varam viens otram palīdzēt, nav svarīgi, vai tev šis cilvēks ir pazīstams vai nē, nevajag palikt malā, jo nekad nevar zināt, kad kāda nelaime piemeklēs mūs pašus. Par vēlu nekad nevar būt. T.-Aldis 26522447, Jonatans (ir Kolkā) 27731703».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu