Dombrovskis: Repšes partija sadrumstalo politiskās partijas (33)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar Einara Repšes jaunās partijas «Latvijas attīstībai» nodibināšanu turpinās politisko partiju sadrumstalotība Latvijā, LTV raidījumā «Rīta panorāma» sacīja demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Repšes jaunās partijas idejās neko jaunu neredzu, ko viņš nevarēja realizēt «Vienotības» rindās, sacīja Dombrovskis.

Premjers sacīja, ka Repši nevērtē ne kā sabiedroto, ne arī kā konkurentu, - jaunā partija turpina politisko partiju sadrumstalotību Latvijā.

Jau ziņots, ka svētdien tika nodibināta partija «Latvijas attīstībai» un par tās valdes priekšsēdētāju ievēlēja ekspremjeru Einaru Repši. Par partijas nodibināšanu nobalsoja 201 cilvēks. Saskaņā ar oficiāli sniegto informāciju uz partijas dibināšanu ieradušās 214 personas.

Partijas valdē šodien ievēlēja Edgaru Jaunupu, Vladimiru Reskāju, Danu Titavu, Baibu Fromani, Emīlu Jakrinu, Uldi Osi, Lieni Cakari un Edgaru Čeporjus. Citu kandidātu uz astoņām valdes locekļu vietām nebija.

Partijas revīzijas komisijā ievēlēja Lailu Rūsi, Artūru Bergholcu un Mārtiņu Vadzi.

Tika apstiprināti arī partijas statūti.

Partija «Latvijas attīstībai» būs labēji konservatīva partija, kas apvieno profesionālus un pieredzējušus cilvēkus, kam svarīga stabila un ilgstoša ekonomiskā izaugsme Latvijā, uzsver partijas pārstāvji. Partijas mērķis ir iedzīvotāju labklājība.

2012.gada martā tika dibināta biedrība «Latvijas attīstībai» ar mērķi izveidot plašu un autoritatīvu labēju ideju diskusiju platformu, lai izstrādātu priekšlikumus mērķtiecīgai, ilgtspējīgai un dinamiskai Latvijas attīstībai. Biedrības dibināšanā piedalījās ekspremjers Einars Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs, kā arī citi. Uz biedrības pamata dibinot politisko partiju, paredzēts startēt 2014.gadā plānotajās 12. Saeimas vēlēšanās.

Novembrī par Repšes veidoto partiju uz biedrības «Latvijas attīstībai» pamata gatavību balsot izteica 1% pilsoņu, liecina «Latvijas Faktu» aptaujas rezultāti.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu